Αύριο ΔΣ του ΕΛΓΑ για το ύψος της εξόφλησης για τον Daniel

Την έναρξη ενός ειλικρινούς διαλόγου με τους αγρότες με στόχο την πλήρη ανάκτηση της εμπιστοσύνης τους, ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, σε συνέντευξή του στο Ρ/Φ «Παραπολιτικά 90,1» και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με την Χριστίνα Κοραή και τον Δημήτρη Τάκη.

Αναφερόμενος στις αποζημιώσεις από θεομηνίες, είπε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να σταθεί δίπλα στους αγρότες που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές ήταν άνευ προηγουμένου και ανακοίνωσε ότι αύριο συγκαλείται το ΔΣ του ΕΛΓΑ προκειμένου να αποφασίσει για την εξόφληση των αποζημιώσεων από τον Daniel, προσθέτοντας ότι θα είναι δίκαιες και σωστές, προσαρμοσμένες στην αξία του προϊόντος.

 

«Αύριο θα γίνει διοικητικό συμβούλιο που θα οριστικοποιηθεί και το ύψος των αποζημιώσεων που θα δοθούν λόγω του Daniel. Και αμέσως μετά θα αρχίσει η καταβολή των αποζημιώσεων. Εκτιμώ όμως ότι υπάρχει μια «θετική» διόρθωση σε μια προσπάθεια να είναι δίκαιες οι αποζημιώσεις που θα πάρουν οι αγρότες της περιοχής. Εννοώ ότι θα πάρουν αποζημιώσεις σε αυτό το ύψος που πραγματικά θα τους δίνει τη δυνατότητα να αισθανθούν ότι η ελληνική πολιτεία είναι δίπλα τους. Ότι καταβάλλονται αποζημιώσεις με βάση την αξία του προϊόντος, με βάση το ασφαλιστικό ύψος του ΕΛΓΑ».

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις