ΠΟΓΕΔΥ:  «Ο άρχοντας ήξερε, εμείς δεν ξέραμε……»

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) όπου εκφράζει την έντονη κριτική της ομοσπονδίας προς τον πρώην Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:

« Πριν λίγες ημέρες  ήρθε στη δημοσιότητα βίντεο με το οποίο έγινε γνωστό σε όλη την χώρα ότι πρώην υπουργός που απομακρύνθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και  Τροφίμων προπηλάκισε υπάλληλο στο αεροδρόμιο  Ελ. Βενιζέλος επειδή ο τελευταίος  έκανε την εργασία του.  Με  αφορμή το εν λόγω βίντεο ήρθαν  στη δημοσιότητα και πληροφορίες και για άλλες περιπτώσεις μη αποδεκτών συμπεριφορών. Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν  στα δημοσιεύματα  και καταγγελίες για αδιαφανείς διαδικασίες στην διαχείριση των οικονομικών πόρων του Υπουργείου όπως  για παράδειγμα οι απ’ ευθείας αναθέσεις  σε συγκεκριμένες εταιρείες κλπ.

Αν και  πιστεύουμε ότι κανείς  δε περίμενε ότι θα έφτανε σε τέτοιες ακραίες συμπεριφορές, η όλη του θητεία στο υπουργείο  (και για όσο καιρό δεν περιόδευε ανά την Ελλάδα) ήταν απόδειξη μια βαθιάς απαξιωτικής κα αλαζονικής συμπεριφοράς τόσο προς τους  υπηρεσιακούς παράγοντες όσο και προς τους φορείς που είχαν την ατυχία να συνεργαστούν μαζί του.  Ακόμη και η  προσφυγή  στο δικαστήριο κατά της απεργίας - αποχής  των γεωτεχνικών πριν ακόμη αυτή ξεκινήσει  είναι χαρακτηριστική της νοοτροπίας του.

Βέβαια ο εν λόγω  πρώην υπουργός  είχε και «θαυμαστές» στο  υπουργείο,  που για να τον κολακέψουν και για να τον στηρίξουν στη κόντρα του με τον πρώην πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, είχαν το θράσος να αναφέρουν σε μια κατ επίφαση  «συνδικαλιστική» ανακοίνωση  ότι  «ο άρχοντας ξέρει…». Και επειδή όλα έχουν ένα αντίτιμο, το αντίτιμο στην προκείμενη περίπτωση ήταν ένα μηνιαίο επίδομα 300 ευρώ που θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό. Δηλαδή  ο γαλαντόμος πρώην υπουργός αποφάσισε να στείλει το «λογαριασμό» στον λαό.

  Για τις ικανότητες του πρώην  Υπουργού δεν έχουμε να κάνουμε καμία αναφορά.  Γιατί  δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό. Τα ελάχιστα  που έκανε ήταν αποσπασματικά και στο «και 5’». Χαρακτηριστικό παράδειγμα όμως της ανικανότητας του  είναι  το μπάχαλο  στις  φετινές πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ και  η  ευρωπαϊκή επιτήρηση σε αυτόν.

Τελειώνοντας   το μόνο που έχουμε  να πούμε στον πρώην Υπουργό ως  γεωτεχνικοί είναι:

Καληνύχτα «άρχοντα»…. Τώρα όλοι ξέρουμε……»

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις