Ο Όμιλος Rohatyn πουλάει 400.000 στρέμματα δασικής φυτείας στην Ουρουγουάη

Ο Όμιλος Rohatyn («TRG»), ένας παγκόσμιος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων που ειδικεύεται στις αναδυόμενες αγορές και τα πραγματικά περιουσιακά στοιχεία (RWA), ανακοίνωσε την πώληση πάνω από 40.000 εκταρίων δασικής φυτείας στα τμήματα Tacuarembó και Rivera στο βόρειο τμήμα της Ουρουγουάης στην Oji Uruguay Forest Company SAS (“OUFC”), θυγατρική της ιαπωνικής εταιρείας παραγωγής χαρτοπολτού και προϊόντων Oji Holdings Corporation (“Oji”). Η Oji είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες δασών, χαρτιού και συσκευασίας στον κόσμο.

Τα περιουσιακά στοιχεία της δασοκομίας, που αποτελούνται από δάση φυτειών πεύκου και ευκαλύπτου, αποκτήθηκαν από την ομάδα TRG Forestry & Agriculture ("TRG F&A") το 2013. 1 Τον Δεκέμβριο του 2023, η TRG συνήψε συμφωνία μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων με την OUFC και στη συνέχεια έκλεισε τη συναλλαγή στις 9 Ιουλίου 2024 .

Κατά τη διάρκεια της ιδιοκτησίας του περιουσιακού στοιχείου από την TRG, η διαχείριση των φυτειών γινόταν για παραγωγή συμπαγούς ξύλου, αναπτύσσοντας εμπορικές δραστηριότητες αραίωσης με κορμούς που προορίζονταν κυρίως για τις εξαγωγικές αγορές της Κίνας και της Ινδίας. Η ομάδα TRG F&A ήταν από τις πρώτες που εξήγαγαν κορμούς από την Ουρουγουάη μέσω διακοπής χύδην αποστολής.

Μετά το κλείσιμο, η TRG θα συνεχίσει να παρέχει μεταβατικές υπηρεσίες διαχείρισης στο OUFC. Η συνεχής συμμετοχή της TRG στη διαχείριση του ακινήτου στοχεύει στη μεγιστοποίηση της αξίας, στην ανάπτυξη της εγχώριας επεξεργασίας στην Ουρουγουάη και στην επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων της Oji.  

Ο συνεργάτης της TRG Ian Jolly σχολίασε: «Η TRG παραμένει ένας ενθουσιώδης επενδυτής στις φυτείες της Ουρουγουάης. Αυτή η πώληση έρχεται στο τέλος μιας προγραμματισμένης επενδυτικής περιόδου, κατά τη διάρκεια της οποίας ήμασταν υπερήφανοι για τη συμβολή μας στην ανάπτυξη της βιομηχανίας μαλακού ξύλου, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής της υπερσύγχρονης επεξεργασίας μαλακού ξύλου. Η TRG έχει την τιμή να βοηθά την Oji στη μετάβασή της στην Ουρουγουάη. Η εξαγορά από μια τόσο σεβαστή παγκόσμια δασοκομική εταιρεία αναδεικνύει την αξία αυτού του πόρου και ενισχύει τη θέση της Ουρουγουάης ως κύριου δασοκομικού επενδυτικού προορισμού. Η TRG ανυπομονεί να συνεχίσει το έργο της στον δασικό τομέα αυτής της χώρας».

Σχετικά με το TRG

Η TR ιδρύθηκε το 2002 και ειδικεύεται στις αναδυόμενες αγορές και τα ακίνητα. Με έδρα τη Νέα Υόρκη, η εταιρεία αποτελείται από 160 επαγγελματίες με έδρα σε 17 χώρες στη Βόρεια και Νότια Αμερική, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ινδία, τη Νοτιοανατολική Ασία και την Ωκεανία.

Η TRG F&A αποτελείται από μια έμπειρη ομάδα επαγγελματιών επενδύσεων και είναι αφοσιωμένη στην απόκτηση και διαχείριση διαφοροποιημένων χαρτοφυλακίων ξυλείας ή/και γεωργικής γης προς όφελος των πελατών της. Η χρησιμοποίηση μιας προσέγγισης προσανατολισμένης στην αξία επιδιώκει την επένδυση σε περιουσιακά στοιχεία σε τιμές που αντικατοπτρίζουν το δυναμικό βιολογικής απόδοσης.

Η ομάδα εστιάζει σε ακίνητα σε γεωγραφίες χαμηλότερου κινδύνου όπου η εμπορική δασοκομία και γεωργία είναι καλά ανεπτυγμένη και διατίθενται καλοί τίτλοι, διαχείριση υψηλής ποιότητας και επαρκής υποδομή.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις