Η Κίνα ηγείται στην ανάπτυξη δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, χάρη στην τεχνολογική καινοτομία

Η Κίνα διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια σκηνή, όσον αφορά την ανάπτυξη δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας, χάρη στην ηγετική της θέση τόσο στην παραγωγή όσο και στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό προκύπτει από έρευνα που παρουσιάστηκε πρόσφατα στο Forum on Global Action for Shared Development.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία φέρει τον τίτλο "Research on Global Electricity Development Index" (GEDI) και εκπονήθηκε από τον Global Energy Interconnection Development and Cooperation Organization (GEIDCO), η Κίνα ξεχωρίζει στον τομέα της καινοτομίας, ωθώντας την ανάπτυξη των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας.

Το φόρουμ, που διοργανώθηκε από τον GEIDCO, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό με έδρα το Πεκίνο που εστιάζει στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο, εστίασε στην ενεργειακή μετάβαση και την υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών.

Η ηγετική θέση της Κίνας στην ανάπτυξη δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί σημαντικό βήμα προς την επίτευξη ενός βιώσιμου μέλλοντος με αξιόπιστη πρόσβαση σε καθαρή ενέργεια.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις