Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενισχύει την ακρίβεια της ΕΑΕ 2024 με νέους ορθοφωτοχάρτες και βελτιωμένα εργαλεία

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. συμμορφούμενος πλήρως με το θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προχώρησε στην ανανέωση του χαρτογραφικού υποβάθρου για το σύνολο της χώρας και στην επικαιροποίηση των διανυσματικών δεδομένων (ilots & subilots) ως αναπόσπαστων συστατικών του Συστήματος Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων (ΣΑΑ).

Στο ΣΑΑ του ΟΣΔΕ του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. τα  επίπεδα πληροφορίας αποτελούνται από ορθοφωτοχάρτες που λήφθηκαν τα έτη 2020 – 2023 για το σύνολο της χώρας.

 Το επικαιροποιημένο υπόβαθρο και οι ορθοφωτοχάρτες αναρτήθηκαν χτες 21/07/2024 στο πλαίσιο της ΕΑΕ 2024 στο θεματικό επίπεδο «ΟΡΘΟΦΩΤΟΧΑΡΤΕΣ 23» και αφορούν στο σύνολο 13.438 πινακίδες που αναλογούν σε 132.000 τετρ.χιλ.  σε όλη την επικράτεια.

Στη ΕΑΕ 2024 και κατά τη διαδικασία υποβολής της, τα αγροτεμάχια έρχονται προ-συμπληρωμένα (στα αλφαριθμητικά τους στοιχεία), αλλά και ψηφιοποιημένα στο ΣΑΑ όπως είχαν ψηφιοποιηθεί σε παρελθούσα  υποβολή της ΕΑΕ. Ωστόσο, για τις περιπτώσεις που απαιτείται εκ νέου εντοπισμός και ψηφιοποίηση αγροτεμαχίων, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά προτεραιότητα τα πιο πρόσφατα θεματικά επίπεδα πληροφορίας, τα οποία περιλαμβάνονται στις περισσότερες των περιπτώσεων, στο επίπεδο «ΟΡΘΟΦΩΤΟΧΑΡΤΕΣ 23».

Συστήνεται  προς όλους τους εμπλεκόμενους με τη διαδικασία υποβολής ΕΑΕ 2024 να χρησιμοποιούν υποβοηθητικά  οποιοδήποτε επιπρόσθετο επικουρικό θεματικό επίπεδο που παρέχεται ως επίπεδο πληροφορίας στο ΟΣΔΕ-ΣΑΑ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις