ΠΟΓΕΔΥ: Κρούσματα Πανώλους μικρών μηρυκαστικών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

Σε συνέχεια των κρουσμάτων της πανώλους μικρών μηρυκαστικών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και της τεράστιας κινητοποίησης των κτηνιατρικών υπηρεσιών, αντιπροσωπία της ΠΟΓΕΔΥ με επικεφαλής τον πρόεδρό της Νίκο Κακαβά μετέβη στην Λάρισα για να συγχαρεί τους κτηνιάτρους Δημοσίους Λειτουργούς που με αυταπάρνηση, επαγγελματισμό και ακούραστα από το πρωί ως το βράδυ, διεκπεραιώνουν όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται στο σχέδιο έκτακτης ανάγκης  για τον έλεγχο του νοσήματος.

Ταυτόχρονα, η ΠΟΓΕΔΥ ανέδειξε τις ανεπάρκειες του συστήματος και το τραγικό πρόβλημα υποστελέχωσης των κτηνιατρικών υπηρεσιών, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην έξαρση νοσημάτων των ζώων και σε εξαφάνιση της ελληνικής κτηνοτροφίας. Κανένα σοβαρό και ευνομούμενο κράτος δεν λειτουργεί πυροσβεστικά μετά την καταστροφή και με βάση το φιλότιμο των υπαλλήλων, αλλά έχει την υποχρέωση να προβλέπει και να προλαμβάνει.

 Εφόσον η Πολιτεία θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει αύριο για τη  κτηνοτροφία και ένα αξιοπρεπές εισόδημα για τον Έλληνα κτηνοτρόφο, έχει την υποχρέωση να διαθέτει ισχυρές και στελεχωμένες κτηνιατρικές υπηρεσίες. Επίσης, η Πολιτεία έχει πλέον την ηθική υποχρέωση να επαναχορηγήσει άμεσα το ανθυγιεινό επίδομα στους κτηνιάτρους, οι οποίοι αδίκως και παρά την θετική εισηγητική έκθεση της αρμόδιας επιτροπής, δεν το λαμβάνουν.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις