Η Κίνα αυξάνει τις εισαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία

Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Wang Yi δήλωσε σε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Dmytro Kuleba στην Guangzhou ότι η Κίνα προτίθεται να αυξήσει τις εισαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία και να υποστηρίξει από κοινού τη διεθνή επισιτιστική ασφάλεια, αναφέρει το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ουκρανίας και ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ουκρανικών γεωργικών προϊόντων», δήλωσε ο Wang Yi.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, ο όγκος του εμπορίου μεταξύ Κίνας και Ουκρανίας παρουσίασε ταχεία αύξηση. Πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες πρέπει να αξιοποιήσουν πλήρως τους μηχανισμούς για την ενίσχυση της πρακτικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

«Η Κίνα θα συνεχίσει να αυξάνει τις εισαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία και να διατηρεί από κοινού αδιάλειπτα κανάλια εφοδιαστικής και διεθνή επισιτιστική ασφάλεια», δήλωσε ο κορυφαίος Κινέζος διπλωμάτης.

Σημειώνεται ότι ο Κουλέμπα και ο Γουάνγκ Γι είχαν τρίωρες συνομιλίες στην Κίνα. Κύριο θέμα ήταν η αναζήτηση τρόπων τερματισμού του πολέμου.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις