Ο Τσαυτάρης στο Διεθνές Συνέδριο για την ανεργία

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, σήμερα, Τετάρτη 2 Απριλίου, προσκεκλημένος του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», για να συμμετάσχει σε Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Η Παγκόσμια κρίση ανεργίας των νέων και η ανάγκη για συντονισμένες συλλογικές δράσεις».

Το υψηλού επιπέδου Διεθνές Συνέδριο αναμένεται να επικεντρωθεί στην ανεργία, κυρίως των νέων ανθρώπων και στην ενίσχυση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ελλάδα, αλλά και στην ανάγκη εξεύρεσης συνδυασμένων δράσεων για έξοδο από την κρίση.

Ο κ. Τσαυτάρης θα αναλύσει το σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει ο πρωτογενής τομέας ως διέξοδος, τόσο για την ενίσχυση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση του οξυμμένου κοινωνικού προβλήματος της ανεργίας, όσο και για την υποστήριξη της ελληνικής νεανικής επιχειρηματικότητας στον αγροδιατροφικό τομέα.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν επίσης ακαδημαϊκοί διεθνούς κύρους, όπως ο κ. Danny Blanchflower Καθηγητής Οικονομικών στο Dartmouth College, ο κ. David Bell Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Stirling, ο κ. Alan Krueger Καθηγητής Οικονομικών και Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο του Princeton, ο κ. Richard Freeman Καθηγητής Οικονομικών στο Harvard, ο κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου Πρόεδρος του Οικονομικού Ινστιτούτου Λεβί, επίσης εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κλάδου των ΗΠΑ και της ελληνικής ομογένειας.
Τα συμπεράσματα του Συνεδρίου αναμένεται να αξιοποιηθούν  στη χάραξη πολιτικών, με στόχο την άμεση ενσωμάτωση τους στο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του οξυμμένου κοινωνικού προβλήματος της ανεργίας, κυρίως των νέων ανθρώπων.

 
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις