Ζάχαρη: Μικρότερο από το αναμενόμενο το πλεόνασμα στην αγορά

Η παγκόσμια αγορά ζάχαρης αναμένεται να έχει μικρότερο από το αναμενόμενο πλεόνασμα προσφοράς το 2024/25 (Οκτώβριος-Σεπτέμβριος) παρά την αύξηση της παραγωγής στην Ασία, λόγω της σημαντικής μείωσης της σοδειάς της Βραζιλίας, δήλωσε ο μεσίτης StoneX όπως αναφέρει το xm.com.

Η StoneX μείωσε την πρόβλεψή της για την παραγωγή ζάχαρης της Βραζιλίας από το Κέντρο-Νότο κατά σχεδόν 2 εκατ. τόνους σε 40,5 εκατ. τόνους, λόγω της χαμηλότερης ποιότητας του ζαχαροκάλαμου φέτος και της μικρότερης από την αναμενόμενη κατανομής ζαχαροκάλαμου στην παραγωγή ζάχαρης.

Ο μεσίτης δήλωσε ότι τα βραζιλιάνικα εργοστάσια διατηρούν ένα σχετικά υψηλό επίπεδο παραγωγής αιθανόλης, απαντώντας στην υψηλότερη εγχώρια ζήτηση, οπότε δεν προορίζουν την ποσότητα ζαχαροκάλαμου για την παραγωγή ζάχαρης που αναμενόταν κατά την έναρξη της συγκομιδής τον Μάρτιο.

Μείωσε την άποψή της για τη συνολική κατανομή του ζαχαροκάλαμου στη ζάχαρη, το λεγόμενο μείγμα ζάχαρης, στο 50,5% για τη σοδειά από 52% που προέβλεπε τον Μάιο.

Άλλες σημαντικές αλλαγές για τους μεγάλους παραγωγούς περιλάμβαναν αύξηση κατά 500.000 τόνους για την Κίνα σε 11 εκατομμύρια τόνους και μείωση κατά 200.000 τόνους για τη Ρωσία σε 6,8 εκατομμύρια τόνους. Ο αριθμός της Ινδίας διατηρήθηκε στους 28,8 εκατομμύρια τόνους.

Ως αποτέλεσμα, ο χρηματιστής προέβλεψε πλεόνασμα 1,21 εκατ. τόνων το 2024/25 από 2,51 εκατ. τόνους που είχε εκτιμηθεί τον Μάιο.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις