Ο ΟΗΕ καλεί τον κόσμο να ανταποκριθεί στο κύμα καύσωνα ρεκόρ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε επίσημα τα κράτη μέλη του οργανισμού να ανταποκριθούν στην κλιματική αλλαγή, η οποία έχει οδηγήσει σε ένα αφύσικο κύμα καύσωνα στον πλανήτη.

Σύμφωνα με το Reuters, είναι η πρώτη φορά που η ανάγκη λήψης επειγουσών αποφάσεων για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη συζητείται σε επίπεδο ηγεσίας του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που συνέταξαν οι ειδικοί, κάθε μήνας από τον Ιούνιο του 2023 ήταν ο θερμότερος από την έναρξη των καταγραφών το 1940. Και η 21η Ιουλίου ήταν η θερμότερη ημέρα στην ιστορία.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ τόνισε ότι ο καύσωνας έχει οδηγήσει σε θανάτους και νοσηλείες, έχει στερήσει από περισσότερα από 80 εκατομμύρια παιδιά την ευκαιρία να πάνε σχολείο και έχει καταστήσει αφόρητες τις συνθήκες εργασίας για 2,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους - το 70% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού.

Ο Γκουτέρες κάλεσε τους παγκόσμιους ηγέτες όχι μόνο να συμβάλουν στη μείωση της παραγωγής ορυκτών καυσίμων, αλλά και να αναπτύξουν μηχανισμούς προστασίας για τους πιο ευάλωτους στην κλιματική αλλαγή.


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις