Ντάνιελ: Έβαλαν αποζημιώσεις 4 ευρώ το στρέμμα σε αγρότες

Καμία αποζημίωση δεν πήραν κάποια χωριά της Λάρισας - Σύσκεψη σημερα στο Παλαμά απο την ΕΟΑΣΚ

Δεν πίστευαν στα μάτια τους πλημμυροπαθείς αγρότες που είδαν αποζημίωση μόλις 4 ευρώ το στρέμμα, για την καταστροφή στο βαμβάκι, από τις πλημμύρες του Ντάνιελ, το Σεπτέμβριο του 2023.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του 902.gr την Πέμπτη, με μεγάλη καθυστέρηση, έγινε η εξόφληση των αποζημιώσεων στους βαμβακοπαραγωγούς της Θεσσαλίας και σε αρκετές περιπτώσεις σε Καρδίτσα και Λάρισα έλαβαν 4 ευρώ το στρέμμα. Άλλοι αγρότες έλαβαν 14 ευρώ, κάποιοι 40 ευρώ και ορισμένοι 70 ευρώ το στρέμμα. Μάλιστα δεν μπήκαν καν χρήματα για αποζημίωση σε χωριά της Λάρισας, όπως δεν έλαβαν αποζημίωση τώρα οι αγρότες που καλλιέργησαν βαμβάκι και βιομηχανική ντομάτα που θα αποζημιώνονταν αργότερα.

Η οργή είναι μεγάλη. Έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση και αγανάκτηση στους αγρότες που μιλούν για ποσά - κοροϊδία, κάτω από το κόστος παραγωγής.

Έγινε τηλεφωνική παρέμβαση στο παράρτημα του ΕΛΓΑ στη Λάρισα από τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Κώστα Τζελλα, ο οποίος δεν έλαβε απάντηση για το υπολογισμό των αποζημιώσεων και τα χαμηλά πόσα που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς αγροτών.

Ήδη έχουν οριστεί ευρείας συσκέψεις στους νομούς Καρδίτσας, Τρικάλων και Λάρισας από τις Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων.

Σήμερα, Παρασκευή στις 9.30 μ.μ. θα γίνει ευρεία σύσκεψη στον Παλαμά που διοργανώνει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας. Την Παρασκευή, επίσης στις 8 μ.μ. θα γίνει σύσκεψη στον κόμβο μεγαλοχωρίου Τρικάλων. Την Δευτέρα στις 9 μ.μ. στον Πλατύκαμπο διοργανώνει σύσκεψη η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

Στο επίκεντρο φυσικά θα είναι οι αποζημιώσεις, οι καθυστερήσεις στα αντιπλημμυρικά έργα, οι χαμηλές τιμές στα προϊόντα και το υψηλό κόστος παραγωγής.