Πανδημία στην κτηνοτροφία: Η πανώλη απειλεί τα κοπάδια της Κορινθίας

Μετά την έξαρση της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών στη Θεσσαλία, η νόσος φαίνεται να εξαπλώνεται, καθώς επιβεβαιώθηκε κρούσμα και στην ορεινή Κορινθία. Η ταχεία εξάπλωση του ιού προκαλεί ανησυχία στις αρμόδιες υπηρεσίες και τους κτηνοτρόφους, καθώς απειλεί να πλήξει σημαντικά τον κτηνοτροφικό τομέα της χώρας.

Κρούσμα πανώλης των μικρών μηρυκαστικών επιβεβαιώθηκε σε κτηνοτροφική εκμετάλλευση στην ορεινή Κορινθία.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τη λήψη των επιβεβλημένων από τον ευρωπαϊκό κανονισμό μέτρα με στόχο τον περιορισμό και εκρίζωση της νόσου σε λίγη ώρα πραγματοποιείται στα γραφεία της ΠΕ Κορινθίας, σύσκεψη υπό τον ΓΓ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στρατάκο και τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, τον αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Κορινθίας Αναστάσιο Γκιολή, τον Αντιπεριφερειάρχη  Αγροτικής Παραγωγής Σπύρο Ζαχαριά, τον αντιπεριφεριάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Δυτικής Ελλάδας Ανδρέα Φίλια, τον Πρόεδρο του ΕΦΕΤ Αντώνη Ζαμπέλα, τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ Παναγιώτη Χατζηνικολάου, την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Υγείας των Ζώων Μαίρη Γιαννιού, ο διευθυντής κτηνιατρικών υπηρεσιών ΔΕ ΠΕΚΔΥ Κώστας Μήλιος και κτηνιατρικές υπηρεσίες της Περιφέρειας 

Ανάλογη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί και αύριο στην Πάτρα.

Σημειώνεται ότι η ιχνηλάτηση της νόσου οδήγησε τις υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τις ιατρικές υπηρεσίες των Περιφερειών, στον εντοπισμό του κρούσματος της Κορινθίας.

Η εμφάνιση νέου κρούσματος πανώλης στην Κορινθία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την εξάπλωση της νόσου σε ολόκληρη τη χώρα. Οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς η πανώλη αποτελεί σοβαρή απειλή για τα κοπάδια τους. Οι αρχές καλούνται να λάβουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την αποζημίωση των πληγέντων.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις