Κόκκαλης: «Στήριξη για την απώλεια του ζωικού κεφαλαίου, επιδότηση στις ζωοτροφές και διαφάνεια στην έρευνα για την πανώλη»

Για όλα τα ανοιχτά και σημαίνοντα προβλήματα στον κτηνοτροφικό κλάδο ενημερώθηκε ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης κατά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση εκπροσώπους του κτηνοτροφικού κόσμου.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Δημήτρη Μπαλούκα, τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαρχίας Ελασσόνας κ. Γιάννη Κουκόλη και τον αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Ελασσόνας και Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων κ. Νίκο Παλάσκα.

Ο κ. Κόκκαλης έλαβε ενδελεχή γνώση για την δυσμενή συγκυρία που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανώλης.

Οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον της κτηνοτροφίας ζητώντας έμπρακτη – χωρίς άυλες υποσχέσεις – στήριξη των παραγωγών, προσλήψεις κτηνιάτρων και προπαντός διαφάνεια στην έρευνα για την εισαγωγή της πανώλης στη χώρα μας.

Από την πλευρά του ο πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε πως «είχα μία εξαιρετικά διαφωτιστική συζήτηση με τους εκπροσώπους των κτηνοτρόφων στην περιοχή μας και δεν σας κρύβω πως είμαι έντονα προβληματισμένος γιατί τα ανοιχτά μέτωπα είναι πολλά. Προσωπικά, θα εξαντλήσω κάθε κοινοβουλευτικό μέσο προκειμένου να λάμψει η αλήθεια για τις συνθήκες εισαγωγής ζώων στη χώρα μας. Ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ζητάμε να θέσει η κυβέρνηση το θέμα στα ευρωπαϊκά όργανα αξιώνοντας αφενός οικονομική στήριξη των κτηνοτρόφων για την απώλεια του ζωικού τους κεφαλαίου, για επιδότηση στις ζωοτροφές και για το καθεστώς ελέγχου στα σύνορα.

Οφείλω τέλος να υπενθυμίσω πως η συντριπτική πλειοψηφία των κτηνοτρόφων τηρεί απαρέγκλιτα τις εντολές της κτηνιατρικής υπηρεσίας. Απομένει πλέον η κυβέρνηση να πράξει τα αυτονόητα» κατέληξε.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις