Στον κόμβο του Πλατυκάμπου αύριο οι αγρότες

Διαμαρτύρονται γαι τις αποζημιώσεις που δόθηκαν για το Daniel και Elias

Στους δρόμους βγαίνουν ξανά τα τρακτέρ στη Θεσσαλία, καθώς οι αγρότες σε Λάρισα και Καρδίτσα διαμαρτύρονται για τα δεκάδες προβλήματα που άφησαν πίσω τους οι κακοκαιρίες Daniel και Elias και τα προβλήματα με τις αποζημιώσεις, κάνοντας λόγο για κοροϊδία της κυβέρνησης.

Την Τρίτη, το πρωί οι αγρότες από την Καρδίτσα έκλεισαν τον Ε65 στο ύψος του Δέλτα Καρδίτσας, ενώ σε κινητοποιήσεις αναμένεται να προχωρήσουν και οι αγρότες από τα Φάρσαλα, διαμαρτυρόμενοι για τις αποζημιώσεις που δόθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα για τις ζημιές από την κακοκαιρία Daniel. Παράλληλα, ζήτησαν άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα.

«Οι αγρότες περίμεναν, έστω και με καθυστέρηση ενός μήνα, οι εξοφλητικές αποζημιώσεις να είναι τέτοιες που θα κάλυπταν το κόστος παραγωγής. Όμως, στο νομό Καρδίτσας υπάρχουν αγρότες που δεν πήραν χρήματα, αγρότες που έλαβαν 4 ευρώ ανά στρέμμα, άλλοι 40 ευρώ και κάποιοι 76 ευρώ ανά στρέμμα» τόνισαν οι εκπρόσωποί τους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Η κυβέρνηση επέλεξε να διαχωρίσει τους αγρότες, να τους βάλει σε κατηγορίες, ενώ για πρώτη φορά έγινε εφαρμογή του μέτρου του ΕΛΓΑ -20 , + 20 παραγωγή και εισφορά, μειωμένη ή αυξημένη αντίστοιχα. Η καταστροφή που έγινε δεν ήταν τοπικού χαρακτήρα, δεν ήταν μια χαλαζόπτωση, ήταν πλημμύρα που την προκάλεσε η ίδια η κυβέρνηση αφού δεν έκανε τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα. Τα χρήματα δε, που λένε ότι καλύπτονται από το ελληνικό δημόσιο, θα έπρεπε για όλους τους αγρότες που έπαθαν 100% ζημιά να είναι τα ίδια», τόνισαν.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες της Λάρισας, έχουν δώσει ραντεβού αύριο Πέμπτη 1 Αυγούστου, στις 7 το απόγευμα με τα τρακτέρ τους και αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο του Πλατυκάμπου, όπου και θα παραμείνουν, καθώς την Παρασκευή θα γίνει συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα.