Η Grains Australia προσθέτει 13 νέες ποικιλίες στον κύριο κατάλογο ποικιλιών σιταριού 2024-25

Η Grains Australia ενέκρινε 13 νέες ποικιλίες σιταριού για το 2024-25 σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κλάδου στις παγκόσμιες αγορές.

Περιλαμβάνουν εννέα ποικιλίες σκληρού σιταριού, μια αυστραλιανή ποικιλία ζυμαρικών, μια αυστραλιανή ποικιλία λευκού σιταριού και μια αυστραλιανή καινοτόμο ποικιλία σιταριού.

Μια νέα ποικιλία ζωοτροφών - Longford - προστέθηκε επίσης στον κύριο κατάλογο ποικιλιών σιταριού 2024-25, ο οποίος αναφέρει όλες τις τρέχουσες ποικιλίες που έχουν εγκριθεί από τη διαδικασία ταξινόμησης της Grains Australia.

Οι νέες ταξινομημένες ποικιλίες είναι οι εξής:

- Borlaug 100.

- Dozer CL Plus.

- Firefly.

- Genie.

- Ίντριγκα.

- Jumbuck.

- LRPB Major.

- LRPB Tracer.

- LRPB Vortex.

- Mammoth.

- Possum.

- Thumper.

Η γενική διευθύντρια ταξινόμησης της Grains Australia, Megan Sheehy, δήλωσε ότι ο οργανισμός συνεργάστηκε στενά με τον κλάδο για να δημιουργήσει ένα σύστημα ταξινόμησης ποικιλιών με γνώμονα την αγορά.

"Η δημοσίευση του γενικού καταλόγου ποικιλιών σιταριού 2024-25 αποτελεί τη συνέχιση των κρίσιμων εργασιών για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας του αυστραλιανού σιταριού παγκοσμίως και τελικά τη διασφάλιση ότι η ποιότητά του πληροί τα απαιτούμενα πρότυπα", δήλωσε η Δρ Sheehy.

Δεκαεννέα ποικιλίες θα διαγραφούν από τον κατάλογο το 2025 με βάση "μειούμενα όρια παραγωγής" και μετά από μακρές διαβουλεύσεις με τη βιομηχανία.

Πρόκειται για τις AGT Katana, Bolac, Bullaring, Carinya, Correll, Cunningham, Estoc, Janz, Kelalac, LRPB Catalina, LRPB Gazelle, LRPB Merlin, Sunguard, Sunstate, Sunvale, Tjilkuri, Ventura, WID802 και Yawa.

Οι ποικιλίες που πρόκειται να καταργηθούν το 2026 περιλαμβάνουν τις Axe, EGA Kidman, Espada, Fortune, Gladius, Hyperno, LRPB Crusader, LRPB Lincoln, Manning, Scenario και SF Adagio.

Ο κύριος κατάλογος 2024-25 τέθηκε σε ισχύ την 1η Αυγούστου.

Ο κατάλογος - διαθέσιμος στη διεύθυνση grainsaustralia.com.au - καταγράφει την υψηλότερη δυνατή κατηγορία που είναι διαθέσιμη για τις αντίστοιχες ζώνες.

Οι ποικιλίες υπόκεινται στη συνέχεια στις προδιαγραφές σιταριού της Grain Trade Australia για κάθε εποχή κατά την παράδοση.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις