Καλαμπόκι: Ο καύσωνας απειλεί την ουκρανική παραγωγή

Ο καύσωνας ρεκόρ μπορεί να μειώσει τη συγκομιδή καλαμποκιού στην Ουκρανία το 2024 κατά 6 εκατομμύρια τόνους, λένε οι παραγωγοί

Ο καύσωνας-ρεκόρ που σημειώθηκε τον Ιούλιο στις περισσότερες περιοχές της Ουκρανίας μπορεί να μειώσει τη συγκομιδή καλαμποκιού του 2024 κατά περίπου 6 εκατομμύρια μετρικούς τόνους, ανέφερε το Σαββατοκύριακο η ένωση παραγωγών της Ουκρανίας.

Ο Denys Marchuk, αναπληρωτής επικεφαλής της μεγαλύτερης ομάδας παραγωγών αγροτικών προϊόντων της χώρας, του Ουκρανικού Αγροτικού Συμβουλίου, δήλωσε ότι η απόδοση καλαμποκιού σε πολλές περιοχές μπορεί να μειωθεί κατά περίπου 30 τοις εκατό λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.

Η ουκρανική ένωση εμπόρων σιτηρών UGA μείωσε επίσης την περασμένη εβδομάδα την πρόβλεψή της για τη συγκομιδή καλαμποκιού στην Ουκρανία το 2024 σε 23,4 εκατομμύρια τόνους από 29,6 εκατομμύρια τόνους το 2023 λόγω του καύσωνα.

Η κυβέρνηση είναι λιγότερο απαισιόδοξη και ο υπηρεσιακός υπουργός Γεωργίας δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η απόδοση της όψιμης σοδειάς μπορεί να μειωθεί έως και 15% στις περισσότερες περιοχές.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις