Χαλαζόπτωση-σοκ στη Λάρισα: Χιλιάδες στρέμματα καταστράφηκαν

Η Λάρισα βρέθηκε στο επίκεντρο μιας έντονης κακοκαιρίας το απόγευμα του Σαββάτου, με την χαλαζόπτωση να προκαλεί σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες και υποδομές.

Ένα σπάνιο φαινόμενο έπληξε την περιοχή, καθώς η χαλαζόπτωση συνοδεύτηκε από έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Οι δήμοι Κιλελέρ και Βρυσιά Φαρσάλων βρέθηκαν στις πρώτες γραμμές, με τις καλλιέργειες να υποφέρουν από τις συνέπειες του χαλαζιού. Δέντρα ξεριζώθηκαν, στέγες κατέρρευσαν και πολλές καλλιέργειες καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Στο κέντρο της Λάρισας, οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν την πτώση κλαδιών και δέντρων σε πολλούς δρόμους, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία. Η Πυροσβεστική υπηρεσία επιχείρησε άμεσα για την απομάκρυνση των εμποδίων και την αποκατάσταση της κανονικότητας.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι σοκαρισμένοι από το μέγεθος των καταστροφών και εκφράζουν την ανησυχία τους για τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας στην τοπική οικονομία, καθώς πολλοί αγρότες έχουν δει τις καλλιέργειές τους να καταστρέφονται.

Οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αποτίμηση των ζημιών και την παροχή βοήθειας στους πληγέντες.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις