Ημαθία: Χιλιάδες τόνοι ροδάκινων στο έδαφος οι αγρότες βγαίνουν στο δρόμο

Η Κουλούρα Ημαθίας μετατρέπεται σε επίκεντρο αγώνα για τους ροδακινοπαραγωγούς της περιοχής. Με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα, οι αγρότες θα δώσουν δυναμικό «παρών» αύριο, 23 Αυγούστου, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τις καταστροφικές συνέπειες των πρόσφατων βροχοπτώσεων και χαλαζοπτώσεων, αλλά και για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην αγορά.

Μια παραγωγή που χάθηκε, ελπίδες που διαλύθηκαν. Οι αγρότες της Ημαθίας βιώνουν μια πρωτόγνωρη κρίση. Μεγάλο μέρος της παραγωγής τους έχει καταστραφεί, ενώ τα εργοστάσια και οι επιλεκτικές διαδικασίες παραλαβής έχουν οδηγήσει  τους αγρότες σε απογοήτευση καθώς οι τιμές των ροδάκινων  και αδυναμία διάθεσης των προϊόντων τους, τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση.

Μέχρι και σήμερα  στελέχη του Υπουργείου σύμφωνα με πληροφορίες προσπαθούσαν να  μην αναγνωρίσουν το δικαίωμα των αγροτών σε αποζημίωση, ωστόσο, μετά το μαζικό κάλεσμα σε κινητοποίηση, η κυβέρνηση φαίνεται να άλλαξε στάση. Σύμφωνα  πάντα με πληροφορίες,  αύριο κλιμάκιο του Υπουργείου και του Ελγα και βουλευτές της περιοχής θα βρίσκονται στην Κουλούρα.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις