Φύτευση νέων αμπελιών: Το Κιλκίς επενδύει στο κρασί

Επιβεβαιώνεται, για μια ακόμα φορά, η δυναμική του οινοποιητικού τομέα στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, καθώς, από την ολοκλήρωση της διαδικασίας χορήγησης αδειών φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το 2024, προκύπτει αυξητική τάση στον αριθμό των στρεμμάτων που κατανέμονται στους αμπελοκαλλιεργητές της Π.Ε. Κιλκίς.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με  με το έγγραφο 1609/229813/31.7.2024 και σε εφαρμογή της Υ.Α 916/102034/8.4.2024 -στη διαμόρφωση της οποία συμμετείχε ενεργά και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε Κιλκίς – σε πανελλαδικό επίπεδο, οι διαθέσιμες εκτάσεις προς κατανομή στις εννέα -όπως προβλέπονται στη σχετική Υ.Α.- περιφέρειες της χώρας ανήλθαν στα 6.462,4 στρέμματα. Από αυτά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και σύμφωνα με την ανωτέρω Υπουργική Απόφαση κατανέμονται 636 στρέμματα, αυξημένα κατά 31% από την κατανομή του 2023.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς μοιράζονται 216,4 στρ. σε 14 αμπελοκαλλιεργητές, ποσοστό που υπερβαίνει το 34% του συνόλου των στρεμμάτων που κατανεμήθηκαν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κατανομή των εκτάσεων σε επίπεδο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, επιβεβαιώνει το μεγάλο ενδιαφέρον των αμπελοκαλλιεργητών του Κιλκίς, αλλά και τη δυναμική που έχει αναπτυχθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, για περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου στην περιοχή.

Με τη νέα κατανομή θα καλυφθεί μέρος των αναγκών των αμπελοκαλλιεργητών της περιοχής, γεγονός που αποτυπώνεται στο ενδιαφέρον των σημαντικότερων οινοποιείων της Ελλάδας να προμηθευτούν σταφύλια από το αμπελοτόπι του Κιλκίς.

Οι νέες άδειες θα αναρτηθούν στην καρτέλα του κάθε αμπελοκαλλιεργητή στις ψηφιακές υπηρεσίες και θα πρέπει να υλοποιηθούν μέσα στα επόμενα τρία έτη.

Για περισσότερες πληροφορίες οι αμπελοκαλλιεργητές μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα και στα e-mail της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε Κιλκίς.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις