ΣΕΚ: Η κυβέρνηση γύρισε την πλάτη στους κτηνοτρόφους

Καλούμε όλους τους κτηνοτρόφους να καταλάβουν το μήνυμα: Ο Πρωθυπουργός μας ξέχασε, αλλά εμείς δεν ξεχνάμε!

Στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Πρωθυπουργός απέδειξε, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, την πλήρη αδιαφορία του προς τον κτηνοτροφικό τομέα. Καμία αναφορά. Καμία υπόσχεση. 

Καμία λύση για τους κτηνοτρόφους που δίνουν καθημερινά μάχη για να επιβιώσουν, εν μέσω κρίσεων που απειλούν την ίδια την ύπαρξή τους.

Εκατοντάδες χιλιάδες ζώα, ιδιαίτερα αιγοπρόβατα χάθηκαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και από τις πυρκαγιές. Ακολούθησαν οι χιλιάδες απώλειες από τις ζωονόσους πανώλη και ευλογιά που καταστρέφουν το ζωικό κεφάλαιο της χώρας, γι’ αυτό ζητάμε πλήρη και πραγματική αποζημίωση των ζώων που χάθηκαν, όπως και των κατεστραμμένων σταβλικών εγκαταστάσεων και των ζωοτροφών. 

Επίσης η κυβέρνηση είναι ανίκανη να μας προστατέψει από τις αθρόες εισαγωγές προϊόντων και τροφίμων αμφιβόλου ποιότητας, οι τιμές στην παραγωγή εκτοξεύονται, με το κόστος παραγωγής πλέον να είναι δυσβάσταχτο, και όμως η κυβέρνηση επιλέγει να κωφεύει. 

Ενώ όλοι οι άλλοι κλάδοι λαμβάνουν υποσχέσεις και σχέδια ανάπτυξης, η ελληνική κτηνοτροφία εγκαταλείπεται στο έλεος της καταστροφής. Αυτή η στάση είναι προσβλητική και εξοργιστική.

Η κυβέρνηση κάνει το λάθος να θεωρεί ότι οι κτηνοτρόφοι θα συνεχίσουν να αντέχουν σιωπηλά. Εμείς δεν θα μείνουμε άπραγοι! Οι κτηνοτρόφοι δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Καλούμε όλους τους κτηνοτρόφους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Ο Πρωθυπουργός μας αγνόησε, αλλά εμείς θα είμαστε αυτοί που θα του υπενθυμίσουμε ότι η ελληνική κτηνοτροφία είναι πυλώνας της εθνικής οικονομίας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να την καταστρέψει.

Δεν ζητάμε χάρες. Ζητάμε τα αυτονόητα:

* Άμεσα μέτρα στήριξης του ζωικού κεφαλαίου.

* Άμεση αποζημίωση των ζωονόσων που αφανίζουν τα κοπάδια μας.

* Οικονομική ενίσχυση και πολιτικές ανάπτυξης για έναν από τους πιο κρίσιμους παραγωγικούς τομείς της χώρας.

* Νομοθέτηση για ακατάσχετη πρώτη κατοικία και των σταβλικών εγκαταστάσεων των κτηνοτρόφων. Όσον αφορά τα κόκκινα δάνεια των αγροκτηνοτρόφων που μεταφέρθηκαν στα funds, προτείνεται να δοθεί δυνατότητα στον οφειλέτη, με σχετική νομοθέτηση, να αποπληρώσει το δάνειο, στο ύψος της τιμής εξαγοράς από τα funds με αύξηση έως 10% της τιμής αυτής.

Αν η κυβέρνηση επιλέξει να συνεχίσει να μας αγνοεί, τότε θα βρει μπροστά της έναν κλάδο ενωμένο και αποφασισμένο που διεκδικεί την επιβίωσή του.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις