Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για την πιστοποίηση των ανεξάρτητων μικρών οινοπαραγωγών

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ με τους όρους και τις προϋποθέσεις για να λάβουν πιστοποίηση οι ανεξάρτητοι μικροί οινοπαραγωγοί των οποίων η ετήσια παραγωγή δεν πρέπει να υπερβαίνει τα χίλια (1.000) εκατόλιτρα.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στο άρθρο 3 ότι για να χαρακτηριστεί ένας εγκατεστημένος στη χώρα μας οινοπαραγωγός ως «ανεξάρτητος μικρός οινοπαραγωγός» κατά την έννοια της περ. δ) της παρ. 1 του άρθρου 93Γ του ν.2960/2001 (Α΄265) οφείλει να πληροί σωρευτικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) Η ετήσια συνολική του παραγωγή οίνου να μην υπερβαίνει τα χίλια (1.000) εκατόλιτρα. Ως ετήσια συνολική παραγωγή οίνου θεωρείται η μέση ετήσια παραγωγή για τουλάχιστον τρεις συνεχόμενες αμπελοοινικές περιόδους, σύμφωνα με όσα ειδικότερα καθορίζονται στις παραγράφους 2, 3, και 4 του παρόντος άρθρου. Ως αμπελοοινική περίοδος νοείται κάθε διαδοχική περίοδος 12 μηνών από την 1η Αυγούστου έως 31η Ιουλίου. Στην περίπτωση οινοπαραγωγού που δραστηριοποιείται για πρώτη φορά λαμβάνεται υπόψη η εκτιμώμενη ετήσια παραγωγή, κατά δήλωσή του, η οποία πρέπει να υπολείπεται του ως άνω ορίου, β) Στην περίπτωση αποστολής προϊόντων στη Δημοκρατία της Μάλτας, η ετήσια συνολική του παραγωγή οίνου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 20.000 εκατόλιτρα κρασιού.

2) Είναι νομικώς και οικονομικώς ανεξάρτητος από οποιονδήποτε άλλον οινοπαραγωγό.

* Δείτε ΕΔΩ την απόφαση