Λήξη του 1ου κύκλου  του Smart Agro Lab

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος κύκλος του SmartAgroLab στο οποίο συμμετείχαν 8 + 1 startupsτου αγροδιατροφικού τομέα.

Το Smart AgroLab, είναι ένα πρωτοποριακό IncubationProgram που δημιουργήθηκε από τους Industry DisruptorsGameChangers (IDGC)για να στηρίξει τις startupsπου δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα. Στόχος του προγράμματος είναι να παρέχει εκπαίδευση, καθοδήγηση, δικτύωση και πρόσβαση σε χρηματοδότηση στις καινοτόμες επιχειρήσεις του κλάδου.

Το πρόγραμμα αποτελεί πρωτοβουλία του κέντρου δεξιοτήτων Smart AgroHub, που έχει ως αποστολή την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, προωθώντας τη δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων στους τομείς της αγροδιατροφής και της έξυπνης γεωργίας. Με κεντρικό άξονα τη βιωσιμότητα, την αειφορία και την κυκλική οικονομία, το Smart AgroLab επιδιώκει να αναδείξει καινοτόμες ιδέες και λύσεις που επηρεάζουν θετικά τόσο τον άνθρωπο όσο και το περιβάλλον. Οι συμμετέχοντες έλαβαν εξειδικευμένες γνώσεις από experts και προσωπική καθοδήγηση από τους μετόχους της Smart AgroHub.

Ομάδες του 1ου κύκλου:

  • ApolloGreenSolutions: Παρέχει λύσεις ενέργειας σε επιχειρήσεις.
  • Hermetia: Μετατρέπει οργανικά απόβλητα σε ζωοτροφές και οργανικά λιπάσματα μέσω καινοτόμου καλλιέργειας εντόμων.
  • SymmetryBlends: Αναπτύσσει καινοτόμα τρόφιμα που βοηθούν τις γυναίκες στη φυσική διαχείριση των επιπτώσεων της εμμηνόπαυσης.
  • Fertile Land Ltd: Συμβουλευτική εταιρεία με εξειδίκευση στα θερμοκήπια, προσφέροντας λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κλάδου.
  • ColdPressCertification (CPC): Σύστημα πιστοποίησης για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας στα ελαιοτριβεία σε πραγματικό χρόνο, με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας του τελικού προϊόντος.
  • Αμαδρυάδες: Παρασκευάζει αναψυκτικά kombucha μέσω ζύμωσης αγροτικών υποπροϊόντων.
  • TροΦή.Lab: Δημιουργεί γεωπονικές και τεχνολογικές εφαρμογές για αστικά τροφοσυστήματα και την αγροεφοδιαστική αλυσίδα, με κύρια projects τα "Πρότυπα Αστικά Μποστάνια" και την πλατφόρμα ανοιχτής τεχνολογίας για μικρούς παραγωγούς.
  • Μονάδα Αιγοπροβάτων Εύβοιας: Εξελίσσει μια υφιστάμενη μονάδα παραγωγής κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων βιολογικής εκτροφής, με στόχο τη δημιουργία ενός επισκέψιμου αγροτικού πάρκου.
  • Inventa Energy: Μια νέα εταιρεία που στοχεύει στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων υψηλής τεχνολογίας για τον έλεγχο της θερμοκρασίας των φυτών σε θερμοκήπια, χρησιμοποιώντας ένα καινοτόμο σύστημα θέρμανσης που επικεντρώνεται στη θερμοκρασία των φυτών και όχι του αέρα του θερμοκηπίου.

Με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου, το Smart AgroLab έχει θέσει γερές βάσεις για την ενίσχυση της καινοτομίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη στον αγροδιατροφικό τομέα. Οι συμμετέχουσες ομάδες έχουν λάβει τα εφόδια για να συνεχίσουν την επιχειρηματική τους πορεία, επηρεάζοντας θετικά το μέλλον της έξυπνης γεωργίας και των τροφίμων.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις