Κόκκινα Δάνεια: Στο ίδιο έργο θεατές οι συνεπείς αγρότες

Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των αγροτών από τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ και εξειδίκευσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας.

Στο «στόχαστρο» βρέθηκε η ρύθμιση των «κόκκινων δανείων» στον πρωτογενή τομέα τα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ φτάνουν περίπου στα 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αγρότες οι οποίοι επικοινώνησαν με το Agrocapital τόνισαν ότι «για ακόμη μια φορά οι κυβερνήσεις “τιμωρούν” τους συνεπείς αγρότες, που πλήρωναν με τον ιδρώτα τους τα δάνεια τους και “επιβραβεύουν” τους “μπαταχτσήδες” που πήραν τα δάνεια, έκαναν τις περιουσίες τους και εν τέλει δεν τα αποπλήρωσαν ποτέ». 

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Τσιάρας «τα βάρη αντιστοιχούν σε 28.000 ακίνητα, τα οποία έχουν αξία πάνω από 1,5 εκατομμύριο ευρώ και βεβαίως αφορούν σε 750 συνεταιρισμούς και σε περισσότερους από 21.000 αγρότες».

Αυτό που δεν λέει ο υπουργός, όπως ανέφεραν αγρότες είναι «πόσοι από εμάς “ματώσαμε” να πληρώσουμε τα δάνειά μας και να είμαστε σωστοί απέναντι στις υποχρεώσεις μας. Πλέον έχει καταντήσει κοροϊδία, όλη αυτή η κατάσταση».

Και κατέληξαν «μάλλον, για να μας πάρουν σοβαρά οι κύριοι της κυβέρνησης θα πρέπει να αρχίζουμε να αφήνουμε και εμείς απλήρωτες τις όποιες υποχρεώσεις μας και από εκεί και πέρα να δούμε πως θα πληρώσει το κράτος τις υποχρεώσεις του». 
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις