Συνεργασία του Αναπληρωτή Υπουργού με τους Γενικούς Γραμματείς, τον Ειδικό Γραμματέα και τους Γενικούς Διευθυντές του ΥπΑΑΤ


O Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του συναντήθηκε, με τους Γενικούς Γραμματείς του ΥπΑΑΤ κ. κ. Μόσχο Κορασίδη και Δημήτρη Μελά, τον Ειδικό Γραμματεά κ. Δημήτρη Ιατρίδη και τους Γενικούς Διευθυντές των Γενικών Διευθύνσεων Φυτικής Παραγωγής, Ζωικής Παραγωγής, Κτηνιατρικής και Γεωργικών Εφαρμογών και Έρευνας.

Κατά τη συνεργασία, ο κ. Λεονταρίδης ενημερώθηκε λεπτομερώς για τα προβλήματα, τις εκκρεμμότητες, τους στόχους και τις ελλείψεις των υπηρεσιών, αλλά και για τις δομές τους, τα οργανογράμματα και τις αλληλεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων με άλλα Υπουργεία και εποπτευόμενους φορείς.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε επίσης οι εξελίξεις ως προς τη νέα ΚΑΠ, τα χρονοδιαγράμματα εφαρμογής της, τα προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης και το καθεστώς των άμεσων ενισχύσεων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ζήτησε να ενημερωθεί, μεταξύ άλλων, για τις εξελίξεις ως προς τα προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης του αγροτικού πληθυσμού, τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας και την προώθηση αγροτικών προϊόντων τόσο σε τρίτες χώρες οσο και εντός της Ε.Ε.

Ο κ. Λεονταρίδης υποσχέθηκε να μελετήσει ενδελεχώς όλα τα ζητήματα που ετέθησαν και δεσμεύτηκε για την εξεύρεση λύσεων, όπου αυτό είναι εφικτό, στο πλαίσιο της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που διανύει η χώρα.
Ζήτησε την άμεση διεκπεραίωση των αντικειμένων της κάθε υπηρεσίας εντός των προθεσμιών που τίθενται. Υπογράμμισε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας των υπηρεσιών του Υπουργείου, ενώ ζήτησε την άμεση και συνεχή συνεργασία με όλους τους υπαλλήλους του.
Τέλος υπενθύμισε για άλλη μια φορά ότι οι πόρτες του γραφείου του θα είναι πάντα ανοιχτές για όλους και όλες.