H Ανεξάρτητη Κίνηση Αγροτών θα συνεχίσει να αγωνίζεται με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

Η  Ανεξάρτητη Κίνηση Αγροτών σε σχόλιο της για τις επιθέσεις που δέχονται για το ότι δεν κέρδισαν τίποτα με τους Αγώνες που έκαναν αναφέρει:

«Τις τελευταίες ημέρες αυξάνονται οι επιθέσεις που δεχόμαστε, σαν Ανεξάρτητη Κίνηση Αγροτών, ότι δεν κερδίσαμε τίποτα με τους Αγώνες που κάναμε, και οι οποίοι προέρχονται από τα γνωστά τοπικά κέντρα της κομματικής και συνεταιριστικής γραφειοκρατίας. Είναι οι ίδιοι ακριβώς άνθρωποι που τρείς μήνες τώρα δεν κουράστηκαν ούτε στιγμή να μας συκοφαντούν και να μας πολεμούν με κάθε μέσο φανερό ή υπόγειο.

Τους απαντάμε:                                                                       

Εμείς πράγματι δεν «κερδίσαμε τίποτα», ότι πετύχαμε, και πετύχαμε πολλά, με τους Αγώνες μας, τα δικαιούμαστε. Αντίθετα όλοι αυτοί που μας πολέμησαν, κέρδισαν πολλά, χωρίς να το δικαιούνται, με τους Αγώνες τους δικούς μας Κέρδισαν:

1.      Τα βιβλία Εσόδων-Εξόδων που έπρεπε να ενημερώνουν κάθε μήνα, μετατράπηκαν σε Στοιχεία που θα τα καταθέτουν τέλος του χρόνου.

2.      Τέσσερις τριμηνιαίες αποδόσεις ΦΠΑ και μια Συγκεντρωτική μετατράπηκαν σε μια Συγκεντρωτική που κατατίθεται αρχή του χρόνου.

3.      Το τέλος επιτηδεύματος 650 ευρώ που έπρεπε από το νόμο να πληρώνεται κάθε χρόνο, ο αγρότης απαλλάσσεται για τα 5 πρώτα χρόνια.

4.      Οι χονδρικές πωλήσεις που ο νόμος προέβλεπε να στέλνονται ηλεκτρονικά κάθε μήνα, τώρα θα στέλνονται κάθε 3 μήνες.

5.      Το κριτήριο των 10.000 ευρώ εισόδημα για την υπαγωγή στον νόμο μετατράπηκε σε 15.000 ευρώ.

6.      Η προκαταβολή φόρου 55% για τα εισοδήματα του επόμενου χρόνου μειώθηκε στο μισό δηλαδή 27.5%

7.      Η ημερομηνία έναρξης επιτηδεύματος, μετά από πολλές παρατάσεις, και πάλι μετατίθεται για 20 Μάη.

8.      Πολλές ακόμα λεπτομέρειες του νόμου που αφορούν ημερομηνίες, πάγια, αποθέματα έχουν βελτιωθεί.


Απευθυνόμαστε σ'όλους τους Αγρότες και τους διαβεβαιώνουμε ότι η Ανεξάρτητη Κίνηση Αγροτών θα συνεχίσει να αγωνίζεται με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ παρά τον Άδικο Πόλεμο που δέχεται για να κερδίσουν τελικά όλοι οι Αγρότες».

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις