Ένωση Ορεστιάδας: Έντονη αγωνία για το διαγωνισμό που ξεκινάει στις 12 μ.μ.

Σε αχαρτογράφητα νερά θα κινηθεί ο διαγωνισμός της Ένωσης Ορεστιάδας για 35.000 τόνους Σ1 σκληρό σιτάρι εσοδείας 2024 που θα ξεκινήσει στις 12, σήμερα το μεσημέρι.

Σε επικοινωνία που είχε το Agrocapital με υπεύθυνους της Ένωσης ανέφεραν ότι η ποιότητα του σιταριού που βρίσκεται στα σιλό είναι εξαιρετική. «Αυτή τη στιγμή έχουμε εξαιρετικής ποιότητας σιτάρι, που δεν είμαστε σίγουροι εάν υπάρχει αλλού στην Ελλάδα» είπαν και συμπλήρωσαν « τα υαλώδη ανέρχονται πάνω από 70%, το ειδικό βάρος είναι 82 και η πρωτεΐνη φτάνει το 12,5%». 

Σε ερώτησή μας, γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη χρονική περίοδος για τη διενέργεια του διαγωνισμού, οι υπεύθυνοι σημείωσαν ότι τώρα έπρεπε να γίνει γιατί σε λίγο καιρό θα συγκομιστούν οι παραγωγές και σε άλλες χώρες και θα υπάρχουν ποσότητες.

«Ο διαγωνισμός γίνεται για να προλάβουμε άλλες χώρες όπως η Ρωσία, η Τουρκία, ο Καναδάς κ.α. Φανταστείτε να “έπεφταν” και αυτές οι παραγωγές στην αγορά, τι θα γίνονταν. Σίγουρα η τιμή θα υποχωρούσε κάτω από τα 20 λεπτά από τα 23 που βρισκόμαστε σήμερα» υποστήριξαν. 

Πάντως, όλα θα κινηθούν στην κόψη του ξυραφιού, καθώς οι αγορές είναι αναστατωμένες από την κατάσταση που επικρατεί τόσο στον πόλεμο της Ουκρανίας, αλλά περισσότερο με την εύθραυστη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, ειδικά μετά την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ. 

 
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις