Σιτάρι: Σταθεροποίηση στις παγκόσμιες αγορές βλέπει ο Διευθυντής του Τουρκικού Συμβουλίου Σιτηρών

Οι παγκόσμιες τιμές του σιταριού αρχίζουν να σταθεροποιούνται, ανακοίνωσε ο Αχμέτ Γκουρντάλ, γενικός διευθυντής του Τουρκικού Συμβουλίου Σιτηρών, σε πρόσφατο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Μπακού, με τίτλο «Βιώσιμη επισιτιστική ασφάλεια μπροστά στην κλιματική αλλαγή», όπως αναφέρει η Έκθεση.

Ωστόσο, ο Gurdal προειδοποίησε ότι νέες προκλήσεις στον τομέα της επισιτιστικής ασφάλειας μπορεί να ανακύπτουν καθημερινά.

«Ο τομέας των τροφίμων, ιδίως η παραγωγή σιτηρών, έχει περάσει μια ασταθή φάση λόγω της ξηρασίας το 2020, ακολουθούμενη από την εξάπλωση της πανδημίας του κοροναϊού και τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας», δήλωσε ο Gurdal. «Η τιμή του σιταριού έχει υπερδιπλασιαστεί, από 200 δολάρια ανά τόνο πριν από δύο χρόνια σε πάνω από 400 δολάρια ανά τόνο σήμερα. Παρ' όλα αυτά, οι τιμές έχουν αρχίσει πρόσφατα να σταθεροποιούνται».

Ο γενικός διευθυντής σημείωσε ότι όταν προέκυψαν δυσκολίες που σχετίζονται με το σιτάρι παγκοσμίως, οι περισσότερες χώρες έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν την ασφάλειά τους.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις