Η ζήτηση ζωοτροφών στην Κίνα θα βελτιωθεί ελαφρώς

Η ζήτηση ζωοτροφών στην Κίνα αναμένεται να ανακάμψει ελαφρώς το 2024-25 με κυρίαρχο συστατικό το καλαμπόκι λόγω των χαμηλών τιμών, σύμφωνα με έκθεση της Foreign Agricultural Service (FAS) του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

Η ζήτηση εκτιμάται σε 286,5 εκατ. τόνους, από 284,7 εκατ. τόνους ένα χρόνο νωρίτερα. Μετά από ένα αργό ξεκίνημα, η παραγωγή χοιρινού κρέατος και κοτόπουλου αναμένεται να αυξηθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους της αγοράς.

Η χρήση καλαμποκιού θα αυξηθεί σε 235 εκατομμύρια τόνους από 223 εκατομμύρια τόνους, αντικαθιστώντας το σιτάρι και το ρύζι παλαιών αποθεμάτων, ανέφερε η FAS. Οι τιμές του καλαμποκιού στην Κίνα υποχώρησαν σε χαμηλό ρεκόρ τριών ετών τους πρώτους επτά μήνες του 2024 και αναμένεται να παραμείνουν χαμηλές το 2024-25, δήλωσε η FAS.

«Οι χαμηλότερες τιμές του καλαμποκιού θα ενθαρρύνουν επίσης την αυξημένη χρήση καλαμποκιού στον τομέα της μεταποίησης σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε η FAS.

Τους πρώτους επτά μήνες του 2024, πηγές του κλάδου δήλωσαν ότι τα ποσοστά λειτουργικής δυναμικότητας των μονάδων επεξεργασίας καλαμποκιού αυξήθηκαν στο 61% από 53%. Η βιομηχανία επεξεργασίας καλαμποκιού αναμένεται να δει βελτιωμένη κερδοφορία το 2024-25, επωφελούμενη από τις χαμηλότερες τιμές του καλαμποκιού.

 Η παραγωγή καλαμποκιού προβλέπεται σε 293 εκατομμύρια τόνους το 2024-25, ελαφρώς μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις λόγω των πλημμυρών, αλλά εξακολουθεί να είναι υψηλότερη από τα προηγούμενα έτη, ανέφερε η FAS.

Οι εισαγωγές εκτιμώνται σε 20 εκατ. τόνους, μειωμένες κατά 1 εκατ. τόνους από την εκτίμηση του USDA του Σεπτεμβρίου. Η κινεζική κυβέρνηση προωθεί την υψηλότερη τοπική παραγωγή και πρόσφατα ξεκίνησε εκστρατεία για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας σιτηρών κατά 50 εκατομμύρια τόνους έως το 2030.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις