Τα ΒορΟινά: Μια γιορτή για το ελληνικό κρασί με βλέμμα στο μέλλον

Τα ΒορΟινά ανέδειξαν για άλλη μια χρονιά την ουσία και την ποιότητα του επώνυμου ελληνικού κρασιού, αποδεικνύοντας τη δύναμη της ένωσης των οινοποιών της Βόρειας Ελλάδας και την ένθερμη στήριξη του κοινού, αποτελούμενο από φίλους του οίνου και επαγγελματίες του χώρου.

Με συμμετοχές από τη Θεσσαλονίκη και πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, οι επισκέπτες τίμησαν την εκδήλωση επισκεπτόμενοι τα 33 οινοποιεία που εκπροσωπήθηκαν. Αυτά, προερχόμενα από τις πλαγιές του Ολύμπου έως την Ήπειρο και την ευρύτερη Μακεδονία, πρόσφεραν μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Το κοινό είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει σπάνιες ποικιλίες κρασιών, καθώς και βραβευμένα αποστάγματα στα δύο θεματικά τραπέζια που στήθηκαν ειδικά για την εκδήλωση.

Παράλληλα, το πρόγραμμα των ΒορΟινών εμπλούτισε την εμπειρία με ενδιαφέροντα παράλληλα δρώμενα. Μεταξύ αυτών, η ημερίδα για την κλιματική αλλαγή, η αντιπαράθεση απόψεων (debate) μεταξύ οινοποιών, και το masterclass με διεθνείς ποικιλίες προσέφεραν μια ευρύτερη οπτική στη σχέση της παραγωγής κρασιού με τις παγκόσμιες προκλήσεις και την εξέλιξη του κλάδου.

Η αθρόα ανταπόκριση του κοινού ενισχύει το όραμα της ένωσης Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος, δίνοντάς τους το κίνητρο να συνεχίσουν τις δράσεις τους για την ανάδειξη του πλούτου του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα και τη διάδοση της οινικής κουλτούρας.

Επόμενες προγραμματισμένες εκδηλώσεις της ένωσής  "Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος" για το 2024:
- Στη 1 Νοεμβρίου η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου με εορτασμούς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.
- Στις 10 Νοεμβρίου, η Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού όπου τα οινοποιεία μας στους "Δρόμους του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος" θα είναι ανοιχτά για το κοινό (είσοδος δωρεάν).
- Στις 9 Δεκεμβρίου τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων, η φιλανθρωπική εκδήλωση με σπάνια, ιδιαίτερα και ακριβά κρασιά.

Με όλα αυτά τα συναρπαστικά δρώμενα, η Ένωση καλεί το κοινό να σημειώσει τις ημερομηνίες και να προετοιμαστεί για αξέχαστες οινικές απολαύσεις. Το ραντεβού για την επόμενη συνάντηση έχει ήδη δοθεί, και μέχρι τότε, η οινική απόλαυση συνεχίζεται!

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις