ΥΠΑΑΤ: Ενίσχυση της χρηματοδότησης για τις αγροτικές επιχειρήσεις

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενέκρινε τη δεύτερη τροποποίηση του προϋπολογισμού του Ταμείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας για το οικονομικό έτος 2024. Σύμφωνα με την απόφαση, το συνολικό ύψος των εσόδων ανέρχεται στα 13.813.000 ευρώ, ενώ τα συνολικά έξοδα διαμορφώνονται στα 10.263.000 ευρώ, με το ταμειακό πλεόνασμα να φτάνει τα 3.550.000 ευρώ.

Η συγκεκριμένη τροποποίηση επισημοποιήθηκε με βάση τις ισχύουσες διατάξεις και λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες του Ταμείου Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, που περιλαμβάνει χρηματοδοτήσεις, έσοδα από επιχειρηματικές δραστηριότητες και λοιπά οικονομικά έσοδα. Επιπλέον, η απόφαση αυτή δεν επιβαρύνει επιπλέον τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς οι αλλαγές διασφαλίζουν τη σταθερή δημοσιονομική ισορροπία και προβλέπουν την αποπληρωμή απλήρωτων υποχρεώσεων.

Η έγκριση αυτής της τροποποίησης ενισχύει τις προσπάθειες του Ταμείου να συνεχίσει την υποστήριξη του αγροτικού τομέα της χώρας, διασφαλίζοντας τη χρηματοδοτική του βιωσιμότητα για το υπόλοιπο του έτους​

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις