Γερμανία: Επιχειρηματίας φέρεται να έλαβε παράνομα 1,3 εκατ. ευρώ από την ΕΕ

Εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) στο Βερολίνο (Γερμανία), η υπηρεσία της Αστυνομίας (Landeskriminalamt Brandenburg) του Βρανδεμβούργου πραγματοποιεί έρευνες σε διάφορες τοποθεσίες, στο πλαίσιο έρευνας για επιχειρηματίας που θεωρείται ότι απέκτησε παράνομα γεωργικά κονδύλια της ΕΕ για την προώθηση της καλλιέργειας μάραθου στη βιολογική γεωργία.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο ύποπτος υπέβαλε επιτυχώς αίτηση μεταξύ 2021 και 2022 για επιδοτήσεις άνω του 1,3 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτούμενες από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) κατά 75% και τον κρατικό προϋπολογισμό του Βρανδεμβούργου κατά 25%. Οι επιχορηγήσεις είχαν σκοπό να στηρίξουν την καλλιέργεια και την καλλιέργεια βιολογικού μάραθου.

Εννοείται ότι ο ύποπτος δεν είχε πρόθεση να καλλιεργήσει τη γη που είχε αναφέρει στις αιτήσεις του. Μια επιτόπια επίσκεψη αποκάλυψε ότι η γη ήταν παραμελημένη και ότι δεν είχε πραγματοποιηθεί συγκομιδή στην καθορισμένη περιοχή.

Πραγματοποιήθηκε μόνο μια εφάπαξ πληρωμή 44.785,19 € πριν αποτραπεί η εκταμίευση των εκκρεμών επιχορηγήσεων.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι η ανεξάρτητη εισαγγελία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι αρμόδιο για τη διερεύνηση, τη δίωξη και την εκδίκαση εγκλημάτων κατά των οικονομικών συμφερόντων της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις