ΟΠΕΚΕΠΕ: Αλλαγή φρουράς στη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου λόγω ασυμβίβαστου και υπηρεσιακής ανεπάρκειας

Σημαντική αλλαγή σημειώθηκε στη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου του ΟΠΕΚΕΠΕ, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο, κατά την τελευταία συνεδρίασή του, αποφάσισε την αντικατάσταση της Προϊσταμένης Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου, Παρασκευής Τυχεροπούλου. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα, ύστερα από σχετική εισήγηση του Προέδρου του Οργανισμού.

Σύμφωνα με την απόφαση, η αντικατάσταση της κα. Τυχεροπούλου, η οποία κατείχε τη θέση με ειδικότητα ΤΕ Γεωπονίας, έγινε για δύο λόγους. Αφενός, λόγω ασυμβίβαστου με βάση τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν.4795/2021 και το Διεθνές Πρότυπο για την Επαγγελματική Εφαρμογή του Εσωτερικού Ελέγχου 1130. Αφετέρου, λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας, όπως αυτή αιτιολογήθηκε στην εισήγηση με βάση το άρθρο 47, παρ. 1β΄του Κανονισμού Κατάστασης Προσωπικού.

Στη θέση της, το Δ.Σ. αποφάσισε την προσωρινή τοποθέτηση του μέχρι σήμερα Αναπληρωτή Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου, Χαράλαμπου Παναγόπουλου. Ο κ. Παναγόπουλος, με ειδικότητα ΠΕ Κτηνιάτρων του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών, αναλαμβάνει καθήκοντα μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής για τη θέση του Προϊσταμένου, η οποία έχει ήδη προκηρυχθεί.

Η απόφαση τίθεται σε ισχύ άμεσα, ενώ επικυρώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα  με πληροφορίες  ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Κυριάκος Μπαμπασίδης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η προσωρινή τοποθέτηση θα διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της Διεύθυνσης, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής του νέου Προϊσταμένου.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις