Ευλογιά αιγοπροβάτων: Στον Έβρο οι 81 από τις 104 εστίες πανελλαδικά

Από τις 20 Αυγούστου που εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων στον Έβρο, ο αριθμός των εστιών της επιζωοτίας, φτάνει σήμερα τις 81 στον νομό, ενώ σε επίπεδο επικράτειας, τις 104.

Στη μάχη κατά της ζωονόωσου σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΠΑΜΘ), συνολικά βρίσκονται 20 κτηνίατροι, με τους οκτώ να έχουν διατεθεί στην περιοχή, πριν από δύο ημέρες, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).

«Βρισκόμαστε στο πεδίο για να δούμε πως θα εκμεταλλευτούμε αυτό το παράθυρο των 10 ημερών απαγόρευσης μετακίνησης των ζώντων αιγοπροβάτων ανά την επικράτεια, ούτως ώστε αυτά τα μέτρα να αποδώσουν και να οδηγηθούμε στην εκρίζωση της νόσου» είπε σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας του ΥΠΑΑΤ, Γιώργος Στρατάκος από την Αλεξανδρούπολη, μετά από την σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον περιφερειάρχη και τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες της ΠΑΜΘ.

«Από τη δική μας πλευρά κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό σε συντονισμό με την κτηνιατρική υπηρεσία και το ΥΠΑΑΤ. Ο έλεγχος που πρέπει να γίνει, γίνεται, υπάρχει ενίσχυση κτηνιάτρων με 12 που ήδη φιλοξενούμε στην περιφέρειά μας και ακόμη οκτώ που μας διέθεσε πρόσφατα το υπουργείο» σημείωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χριστόδουλος Τοψίδης. «Η απώλεια του ζωϊκού κεφαλαίου είναι μεγάλη απώλεια για την τοπική οικονομία μίας περιοχής» συμπλήρωσε ο κ. Τοψίδης.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις