ΣΕΚ: Καταγγελία για αποκλεισμό κτηνοτρόφων από τη διαβούλευση για την ευλογιά

Ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) καταγγέλλει τον αποκλεισμό των κτηνοτρόφων από τη διαβούλευση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) σχετικά με την ευλογιά των αιγοπροβάτων. Ο ΣΕΚ αμφισβητεί τους ισχυρισμούς του Υφυπουργού κ. Κέλλα περί εκπροσώπησης των κτηνοτρόφων μέσω άλλων οργανώσεων και τονίζει την ανάγκη άμεσης συμμετοχής τους στις αποφάσεις που επηρεάζουν το μέλλον του κλάδου. Ο ΣΕΚ αναφέρει:

Ο ΣΕΚ αποκαθιστά την αλήθεια σχετικά με τις δηλώσεις του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κύριου Κέλλα στο κανάλι OPEN στις 23/10/2024. Ο Υφυπουργός ισχυρίστηκε ότι εκπροσωπηθήκαμε στη  διαβούλευση  που πραγματοποιήθηκε στο ΥπΑΑΤ την Τρίτη 22/10/2024 με θέμα την ευλογιά των αιγοπροβάτων, μέσω άλλων οργανώσεων, κάτι το οποίο θεωρείται αδιανόητο και πρωτάκουστο.  

Πώς είναι δυνατόν να κληθούν όλοι οι υπόλοιποι φορείς και οι κτηνοτρόφοι να αφεθούν έξω από μια διαβούλευση που αφορά άμεσα τη ζωή, το μέλλον τους και τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους;

Στην πραγματικότητα οι θεσμικοί μας φορείς, ΣΕΚ και ΠΕΚ, αποκλείστηκαν σκόπιμα και αυτό φάνηκε από την ανακοίνωση του Υπουργείου, μετά την τηλεδιάσκεψη, όπου αποφασίσθηκε η απαγόρευση μετακίνησης  αιγοπροβάτων για αναπαραγωγή, πάχυνση, βοσκή και σφαγή, σε ολόκληρη την επικράτεια για ένα δεκαήμερο, χωρίς να ακουστούν  οι προτάσεις των κτηνοτρόφων και χωρίς καμία αναφορά για το βάρος που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Ο ΣΕΚ και οι υπόλοιπες οργανώσεις των κτηνοτρόφων θα διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας, να συμμετέχουμε στις διαβουλεύσεις που γίνονται για εμάς χωρίς εμάς.

 Οι προτάσεις μας δεν ακούγονται και αυτό αποτελεί ευθύνη αποκλειστικά του Υπουργείου.

Ζητάμε άμεσα σύγκλιση νέας συνάντησης στο ΥπΑΑΤ όλων των φορέων που εμπλέκονται στο θέμα της ευλογιάς των αιγοπροβάτων και των επιπτώσεών της σε όλο το φάσμα της κτηνοτροφίας, της μεταποίησης, της μεταφοράς των ζώων και των ζωοτροφών και της πιθανότητας εμβολιασμών για την ευλογιά.

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις