Βραβείο καινοτομίας για MICHELIN και ROPA + για την προστασία των εδαφών

Μείωση της πίεσης στο έδαφος και καλύτερη κατανομή του φορτίου με στόχο την προστασία των εδαφών εγγυάται το  νέο ελαστικό τεχνολογίας MICHELIN Ultraflex χαμηλής πίεσης, το οποίο σε συνδυασμό με ένα καινοτόμο υδραυλικό σύστημα αναρτήσεων, φέρνει επανάσταση στις αγροτικές εργασίες.

Η τεχνολογία R-Soil Protect, αποτέλεσμα συνεργασίας του κατασκευαστή γεωργικών μηχανημάτων ROPA και του κατασκευαστή ελαστικών Michelin αναμένεται να βραβευτούν με το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία «Καινοτομία», στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Σαλονιού Agritechnica, το μεγαλύτερο γεωργικό σαλόνι παγκοσμίως, 10-14 Νοεμβρίου 2015, στο Ανόβερο, Γερμανία. 

Ένα μηχάνημα συλλογής τεύτλων που διαθέτει την τεχνολογία R-Soil Protect μπορεί να δουλεύει στα χωράφια με πίεση 1,4 bar. Αυτό αντιπροσωπεύει μείωση της πίεσης κατά 1 bar έναντι των αντίστοιχων μηχανημάτων που είναι εξοπλισμένα με στάνταρ ελαστικά. 
Από τη συνεργασία μεταξύ ROPA και Michelin γεννήθηκε το R-Soil Protect. Ένα υδραυλικό σασί με τρεις άξονες για ομοιόμορφη κατανομή του φορτίου και την αποφυγή των μεταβολών της πίεσης. Η καλή επαφή με το έδαφος εξασφαλίζεται από τα ελαστικά MICHELIN CerexBib IF 1000/55 R32 CFO, που διαθέτουν τεχνολογία MICHELIN Ultraflex, και είναι σχεδιασμένα για να δουλεύουν στα χωράφια με πολύ μικρή πίεση.

Το ελαστικό MICHELIN CerexBib IF 1000/55 R32 CFO, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο σαλόνι Agritechnica 2015, στο σταντ της Michelin και στο σταντ της ROPA. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ελαστικό για μηχανήματα συγκομιδής με τεχνολογία MICHELIN Ultrafllex. Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, μπορεί να σηκώσει μέχρι και 23 % επιπλέον φορτίο, με πίεση μειωμένη κατά ένα bar. 
Τα μηχανήματα νέας γενιάς για τη συγκομιδή τεύτλων, με 3 άξονες, ζυγίζουν  - φορτωμένα-  60 τόνους και το νέο ελαστικό MICHELIN CerexBib IF 1000/55 R32 CFO εξασφαλίζει την κινητικότητά τους ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τα εδάφη. Πρόκειται για πραγματικό τεχνολογικό κατόρθωμα.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις