Δήμος Δίου-Ολύμπου: Στην τελική ευθεία για την απόκτηση Σταθμών Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων
Δήμος Δίου-Ολύμπου: Στην τελική ευθεία για την απόκτηση Σταθμών Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου περιλαμβάνεται μεταξύ των προσωρινών δικαιούχων Δήμων για χρηματοδότηση ύψους 39.680 ευρώ, για τη δημιουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου» του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας (Πράσινο Ταμείο).

Το Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (Σ.Φ.Η.Ο.) αφορά μεταξύ άλλων στη χωροθέτηση σημείων επαναφόρτισης των Ηλεκτρικών Οχημάτων (Η/Ο) με δημόσια πρόσβαση, καθώς και των αντίστοιχων ενδεδειγμένων θέσεων στάθμευσης.

Ήδη σχεδιάζεται η οργάνωση των θέσεων των πρώτων σταθμών ηλεκτρικής φόρτισης οχημάτων σε κοινοχρήστους χώρους, καθώς και η προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου. Ακολουθεί η εξέταση των σχετικών δικαιολογητικών από το Δ.Σ. του «Πράσινου Ταμείου» του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, προκειμένου να γίνει ο καθορισμός του Δήμου ως «οριστικός δικαιούχος».

Με οικολογική συνείδηση, ο Δήμος Δίου-Ολύμπου εναρμονισμένος στην τακτική των «πράσινων πόλεων» στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση, καθώς αποτελεί μέρος της απάντησης στην ατμοσφαιρική ρύπανση και κλιματική αλλαγή.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις