Greenpeace: "Μήπως εννοούσατε..." στροφή σε εξοικονόμηση ενέργειας και ΑΠΕ;

Με τον χειμώνα να πλησιάζει, την ανησυχία των πολιτών για τη θέρμανσή τους να αυξάνεται, την ενεργειακή κρίση να μην υποχωρεί και τις τιμές του αερίου να παραμένουν στα ύψη, το ελληνικό γραφείο της Greenpeace ξεκίνησε μία εκστρατεία με στόχο τη σωστή ενημέρωση[1] των πολιτών γύρω από το ορυκτό αέριο και την απομυθοποίησή του ως μία καθαρή και συμφέρουσα λύση για την ενέργεια.

 

Εδώ και αρκετούς μήνες, το αέριο βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων και των ειδήσεων. Πόσα όμως είναι αυτά που δεν γνωρίζουμε για αυτό; Είναι ξεκάθαρο για παράδειγμα ότι το ορυκτό αέριο δεν είναι "φυσικό", είναι προϊόν εξόρυξης, είναι ορυκτό καύσιμο και η τιμή του ορίζεται από τις αγορές; Με την καμπάνια "Μήπως εννοούσατε... ", το ελληνικό γραφείο της Greenpeace έρχεται να λύσει όλες τις παρεξηγήσεις γύρω από το "φυσικό" αέριο, να διαλύσει τον μύθο της οικονομικής, καθαρής πηγής ενέργειας και να φέρει στο προσκήνιο τις πραγματικές λύσεις γύρω από την παραγωγή και εξοικονόμηση ενέργειας.


Για την καμπάνια της Greenpeace σχεδιάστηκε μια εντελώς φρέσκια εικαστική ταυτότητα, ενώ η επικοινωνία "έτρεξε" αποκλειστικά online, με έντονη παρουσία στα επίσημα website, Facebook & Instagram accounts της οργάνωσης. Ωστόσο, το πιο ενδιαφέρον κομμάτι ήταν η τοποθέτηση που εντοπίσαμε από μεγάλα Social Media accounts στο ζήτημα, και η συζήτηση που ξεκίνησε, στην οποία η οργάνωση συμμετείχε μέσω του monitoring που έκανε, σχολιάζοντας και αλληλεπιδρώντας με τα accounts αυτά. Μεταξύ άλλων, περιελάμβαναν: το Thank you, Next των 677 χιλιάδων μελών, τον Τοίχο της Υστερίας, τον δημοφιλή καθηγητή χημείας Mr. Chem και τη σελίδα "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ". Το παραπάνω σύνολο δράσεων συνέβαλε στο να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί το κοινό γύρω από τη σκληρή αλήθεια σχετικά με το ορυκτό αέριο, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στη διάδοση του μηνύματος για στροφή στην καθαρή ενέργεια και την εξοικονόμηση.

 

Οι πραγματικές λύσεις για το ενεργειακό ζήτημα, την αυτονομία μας και την τσέπη μας που ματώνει, βρίσκονται αλλού, είναι εύκολες και φθηνές: απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, ουσιαστική επένδυση σε έργα εξοικονόμησης ενέργειας, με κίνητρα για τους πολίτες, και στροφή σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν, που μπορούν να εφαρμοστούν με κοινωνικά δίκαιο και δημοκρατικό τρόπο.

 

Γι' αυτό, μαζί λέμε #ΑντίοΟρυκτόΑέριο!

 

[1] Δείτε τη σελίδα ενημέρωσης γύρω από το ορυκτό αέριο και τις πραγματικές λύσεις στην ενέργεια: https://www.greenpeace.org/greece/epirease/aerio/ 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις