Παραδίδει τη διερευνητική εντολή ο Τσίπρας

«Μετά το τέλος των επαφών μου, διαπίστωσα ότι υπάρχει ευρεία κοινωνική στήριξη, αλλά ασθενής πολιτική στήριξη. Δεν μπορούμε να κάνουμε το όνειρο μίας αριστερής κυβέρνησης πραγματικότητα» δήλωσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά το πέρας των διερευνητικών του επαφών για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι θα επιστρέψει την Πέμπτη τη διερευνητική εντολή και το κόμμα του θα συμμετάσχει σε όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα.

Ο κ.Τσίπρας επιτέθηκε σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λέγοντας, ότι τα δυο κόμματα του μνημονίου, μιλάνε τη γλωσσα του χαρτοπαίχτη: "Σαμαράς και Βενιζέλος μιλούν τη γλωσσά της μπλόφας", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κρατάμε στα χεριά μας μια ιστορική ευκαιρία για την Ελλάδα και την Ευρώπη, την ευκαιρία ανατροπής των προγραμμάτων λιτότητας, πρόσθεσε επιρρίπτοντας ευθύνες στο ΚΚΕ για τη μη αποδοχή της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ περί συγκρότησης ενιαίου αριστερού μετώπου.

Αντίθετα, ευχαρίστησε τον Φώτη Κουβέλη και τη ΔΗΜΑΡ για τη στήριξη, τονίζοντας ωστόσο πως αν αυτή είχε επιτευχθεί προεκλογικά, "τώρα θα είχαμε αποφύγει τη διαδικασία αυτή".

"Αξιοποιήσαμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας τη διερευνητική εντολή", ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας πως η εντολή του λαού ήταν για άμεση απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο "Για κανένα μέτρο λιτότητας τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και αργότερ και για άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού', τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσοι εγγυήθηκαν την εφαρμογή της  2ης δανειακής σύμβασης πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι οι υπογραφές τους δεν δεσμεύουν τον ελληνικό λαό γιατί έγιναν ερήμην του λαού, τόνισε με έμφαση ο κ. Τσίπρας...