Στον αέρα ακόμη η κυβέρνηση συνεργασίας

Σε ένα συνεχές παιχνίδι όρων και διλημμάτων έχει εξελιχθεί το μετεκλογικό πολιτικό τοπίο στη βάση του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας. Ενώ χτες το βράδυ διαφαινόταν συνεργασία μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, μέσα σε λίγες ώρες όλα άλλαξαν.

Ο Φ. Κουβέλης της ΔΗΜΑΡ έθεσε ως αυστηρό όρο τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ στην οικουμενική, ενώ ο Αντ. Σαμαράς πρότεινε να υπάρξει οικουμενική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας με δύο όρους: να διασφαλιστεί η ευρωπαϊκή πορεία και να επαναδιαπραγματευτούν οι όροι του Μνημονίου υπέρ της ανάπτυξης. Εάν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα τότε να δημιουργηθεί κυβέρνηση μειοψηφίας χωρίς όμως τη συμμετοχή της ΝΔ.

«Εξακολουθώ να λέω το ίδιο που έλεγα προεκλογικά, δε θα πάρω μέρος σε μία συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, η οικουμενική κυβέρνηση πρέπει να έχει εκείνες τις δυνάμεις που επέλεξε ο λαός με την ψήφο του», σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Δημ. Αρ. μιλώντας το πρωί στο ΣΚΑΙ.

Η φθορά που υπέστη το ΛΑΟΣ πριν από μερικούς μήνες με τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου φαίνεται ότι έχει γίνει μάθημα στα μικρότερα κόμματα, με τον Φ. Κουβέλη να θέτει πλέον ζήτημα συμμετοχής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις