Ο.Κεφαλογιάννη:η ελληνική διατροφή να γίνει ένα διεθνές trend



Στην ανάγκη παραγωγής και προώθησης ελληνικών ποιοτικών προϊόντων, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας χτες στην έκθεση ελληνικών προϊόντων της Lidl Hellas.

«Με κοινές δράσεις όλων των συναρμόδιων υπουργείων και με την ανάληψη πρωτοβουλιών, που έχουν στο επίκεντρο τους την προβολή ελληνικών προϊόντων, ωφελούνται ο τουρισμός, ο πρωτογενής αγροτικός τομέας, οι εξαγωγές και γενικότερα η ελληνική οικονομία», τόνισε η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη. Και πρόσθεσε ότι κεντρική επιδίωξη του υπουργείου Τουρισμού είναι ο μελλοντικός τουρίστας να επιλέξει την Ελλάδα, όχι μόνο για τις φυσικές ομορφιές της αλλά και για τα μοναδικά της προϊόντα.

«Στόχος μας – επισήμανε – είναι η ελληνική διατροφή να γίνει όχι μόνο μια σημαντική για την υγεία συνήθεια, αλλά ένα διεθνές trend.

Η υπουργός Τουρισμού παράλληλα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της ποιότητας του αγροτουριστικού προϊόντος, λέγοντας ότι είναι το κλειδί για να καταστεί το ελληνικό προϊόν ανταγωνιστικό.

Τέλος τόνισε ότι το στρατηγικό σχέδιο δράσης για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού είναι βασισμένο στην ανάπτυξη συγκεκριμένων θεματικών ενοτήτων. «Το σχέδιο αυτό- υπογράμμισε η υπουργός τουρισμού- μας οδήγησε τη χρονιά που πέρασε σε αριθμούς ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό και θέτει τις βάσεις για μια ανάλογη πορεία φέτος, αλλά και τα επόμενα χρόνια».