Τρίπτυχο επιτυχίας: Νέοι Αγρότες, Ομάδες Παραγωγών, Συμβολαιακή Γεωργία

«Κατά τη θητεία μου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πριν ξεσπάσει η δίνη του γάλακτος που με ανάγκασε σε παραίτηση, επέμεινα στην προσήλωση στο τρίπτυχο: Νέοι Αγρότες, Ομάδες Παραγωγών, Συμβολαιακή Γεωργία» τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος χαιρετίζοντας τις εκδηλώσεις για τη Γιορτή Αμύγδαλου στο Συκούριο. Όπως είπε ο πρώην υπουργός «ο σπόρος της ανάπτυξης βρίσκεται στη θάλασσα και τη γη. Ήδη οι τουρίστες είναι υπερδιπλάσιοι των κατοίκων της χώρας αφήνοντας πολύτιμο συνάλλαγμα. Στον πρωτογενή, όμως, τομέα πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά».

Στη συνέχεια ο κ. Χαρακόπουλος αναφέρθηκε στο τρίπτυχο που εστίασε την προσοχή του ως αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης:
«Το πρόγραμμα νέων αγροτών που «τρέχει» είναι αποτέλεσμα της επιμονής μας να μη χαθούν πόροι από την εκπνέουσα προγραμματική περίοδο 2007-2013. Μεταφέραμε πόρους από δράσεις που «δεν περπατούσαν» προκειμένου να υπάρξει ένα νέο πρόγραμμα με φαστ-τρακ διαδικασίες. Επιπλέον, δεσμεύσαμε στη νέα ΚΑΠ σημαντικούς πόρους για τους νέους αγρότες, γιατί χωρίς αυτούς δεν μπορεί να υπάρξει αναζωογόνηση της υπαίθρου.  

Δώσαμε έμφαση στις Ομάδες Παραγωγών, ως υγιείς μονάδες αγροτικού συνεργατισμού. Όπου χρειάστηκε, παρενέβημεν, όπως στην περίπτωση των κελυφωτών καρπών, μειώνοντας τον απαραίτητο αριθμό μελών προκειμένου να γίνουν πιο ευέλικτες και αποτελεσματικές.

Τέλος, ενθαρρύναμε τη Συμβολαιακή Γεωργία, που είναι το μέλλον του πρωτογενούς τομέα καθώς ο παραγωγός γνωρίζει εκ των προτέρων που και με ποια τιμή θα διαθέσει την παραγωγή του.

Στο τρίπτυχο αυτό πιστεύω ότι θα επιμείνει και η παρούσα ηγεσία του ΥπΑΑΤ.
Η γη λοιπόν κρύβει μέσα της το σπόρο της ανάπτυξης αρκεί να επενδύσουμε στην ποιότητα των αγροτικών μας προϊόντων αναδεικνύοντας τη μοναδική τους ταυτότητα με στόχο την εξωστρέφεια. Τέτοιες πρωτοβουλίες όπως αυτή του δραστήριου Συλλόγου Γυναικών Συκουρίου συμβάλουν στην ανάδειξη των ποιοτικών αμυγδάλων της ευρύτερης περιοχής μας και αξίζουν συγχαρητηρίων».
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις