Βρούτσης σε Χαρακόπουλο: "Αδυναμία καταβολής συντάξεων ΟΑΕΕ αν..."

Απάντηση Υπουργού Εργασίας ,Ιωάννη Βρούτση, στον Μάξιμο Χαρακόπουλο:

Αδυναμία καταβολής συντάξεων ΟΑΕΕ αν...

"Η αύξηση από τα 20.000 στα 30.000 ευρώ του ποσού των οφειλών από εισφορές που μπορεί να παρακρατηθεί από τη σύνταξη, καθώς και ο συμψηφισμός του ποσού οφειλής που υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ με τα αναδρομικά ποσά συντάξεων, δεν μπορούν να ικανοποιηθούν, καθότι συνεπάγονται απώλεια εσόδων στον ΟΑΕΕ, ο οποίος θα κληθεί κατ' ουσία να καταβάλλει άμεσα ποσά συντάξεων αναντίστοιχα προς τον χρόνο ασφάλισης για τον οποίο έχουν καταβληθεί εισφορές".

Τα παραπάνω υποστηρίζει ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννης Βρούτσης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου, με την οποία ζητούσε την αύξηση του ορίου άνω του οποίου απαιτείται εφάπαξ εξόφληση, από τις 20.000 στις 30.000 ευρώ και των δόσεων της ρύθμισης από 40 σε 60, τον  συμψηφισμό αναδρομικών με το υπερβάλλον των 20.000 ευρώ ποσό, ενώ για τις ακραίες περιπτώσεις που δεν καλύπτονται από τα παραπάνω μέτρα, να γίνεται συμψηφισμός πληρωμένων εισφορών με οφειλές, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. 

Στην απάντησή του ο κ. Βρούτσης σημειώνει επίσης ότι "οι ανωτέρω προτάσεις, παρότι είναι προς όφελος των ασφαλισμένων, δεν έχουν εκτιμηθεί ως προς το αν συνάδουν με τις γενικές αρχές που διέπουν την κοινωνική ασφάλιση (υποχρεωτική υπαγωγή και καταβολή των αναλογουσών εισφορών που αποτελούν και την κύρια πηγή εσόδων του ΟΑΕΕ), καθότι η χορήγηση συντάξεων χωρίς καταβολή του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών, συνεπάγεται να μην μπορεί ο Οργανισμός να ανταποκριθεί στον εκ νόμου υποχρεωτικό ρόλο του που είναι η απρόσκοπτη καταβολή όλων των συνταξιοδοτικών παροχών των ήδη συνταξιούχων".

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις