Κλειδώνει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Δημ.Αρ. - Αναζητούνται τα πρόσωπα

Κλειδώνει ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς, με βασικούς στόχους την επαναδιαπραγμάτευση των επαχθών όρων του Μνημονίου και την αποτροπή της χρεοκοπίας της χώρας.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι έχουν συμφωνήσει στα βασικά σημεία κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, ενώ ο Φ. Κουβέλης της ΔΗΜΑΡ όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσει το σχήμα. Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν 162 έδρες ή το 41,94% του εκλογικού σώματος. Η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα, θα αυξήσει τις έδρες της κυβέρνησης στις 179 και στο 48,2%, ποσοστό που δίνει και την απαραίτητη κοινωνική νομιμοποίηση. Στόχος, όπως όλα δείχνουν, να υπάρξει ανακοίνωση του κυβερνητικού σχήματος έως το βράδυ.

Τα πρόσωπα που θα συνθέσουν το κυβερνητικό σχήμα θα προέλθουν κατά πλειονότητα από το πρώτο κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία. Δημήτρης Αβραμόπουλος και Σταύρος Δήμας φαίνεται ότι θα λάβουν καίριες θέσεις στο σχήμα, ενώ Ντόρα Μπακογιάννη, Κωστής Χατζηδάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Χρήστος Σταικούρας και Νότης Μηταράκης, θα βρίσονται στην πρώτη γραμμή.


Η πρόταση του Αντ. Σαμαρά για συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας μπορεί να μην έγινε αποδεκτή από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, βρίσκει ωστόσο ανταπόκριση από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, παρά τους όρους που θέτει η τελευταία, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν θα καμφθούν μπροστά στην ανάγκη διακυβέρνησης της χώρας, εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων από Βερολίνο, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον.

Οι διαβουλεύσεις που ξεκίνησαν επισήμως το πρωί της Δευτέρας συνεχίζονται σήμερα Τρίτη, με όλες τις ενδείξεις να καταδεικνύουν ότι έως το βράδυ θα έχει συμφωνηθεί το νέο κυβερνητικό σχήμα.  Στις 10 το πρωί συναντήθηκαν ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος και της ΔΗΜΑΡ, Φ. Κουβέλης, για το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στην κυβέρνηση υπό τον Αντ. Σαμαρά.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις