Σαμαράς: η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα

Αποφασισμένο να μην δεχθεί τις ασφυκτικές πιέσεις της τρόικας για λήψη νέων μέτρων εμφανίζεται το Μέγαρο Μαξίμου.

Αυτό ήταν και το μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά προς τον πρόεδρο του EuroWorking Group Τόμας Βίζερ, όπου και συζητήθηκαν οι οικονομικές εξελίξεις και το θέμα του δημοσίου χρέους

Οι κκ. Σαμαράς και Βίζερ συζήτησαν την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων που εκκρεμούν, αλλά και το ζήτημα του χρηματοδοτικού κενού. Σε αυτή την συνάντηση ο Έλληνας πρωθυπουργός –σύμφωνα με πληροφορίες- ξεκαθάρισε ότι η κοινωνία δεν αντέχει άλλα μέτρα.

 
Στόχος της κυβέρνησης είναι η κάλυψη του όποιου χρηματοδοτικού κενού να μην απαιτήσει νέα οριζόντια μέτρα. Το πρόβλημα που διαπιστώνεται όμως μέχρι στιγμής είναι η αδιάλλακτη στάση που φαίνεται να υιοθετεί η τρόικα και ειδικά ο κ. Τόμσεν. Για παράδειγμα, υπάρχουν πληροφορίες για δυσαρέσκεια της τρόικας για την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης που ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο.

 

Στη χθεσινή συνάντηση συζητήθηκαν τα προαπαιτούμενα, τα οποία θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, ώστε το Euro Working Group να δώσει το πράσινο φως για να εκταμιευθεί η δόση του ενός δισ. ευρώ που εκκρεμεί από τον περασμένο Ιούλιο.

Πάντως, πολλοί υπουργοί, αλλά και βουλευτές της ΝΔ, θεωρούν ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιδείξει ιδιαίτερα σκληρή στάση έναντι της τρόικας τις επόμενες ημέρες, όταν θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της τάσης που επικρατεί, είναι η δήλωση του υπουργού Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδη που τόνισε ότι εάν η τρόικα ζητήσει από την κυβέρνηση να εφαρμόσει νέα οριζόντια μέτρα, τότε πρέπει να αποφασίσει ο λαός με εκλογές.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις