ΣΥΡΙΖΑ: Σκάνδαλο εις βάρος της ΔΕΗ και των καταναλωτών

«Στημένη» χαρακτηρίζουν τη διαιτησία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, (ΡΑΕ) εις βάρος των καταναλωτών και της ΔΕΗ, οι τομεάρχες Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος και Ευγενία Ουζουνίδου.
Οι δυο βουλευτές κάνουν λόγο για πρωτοφανή, σκανδαλώδη κι αδικαιολόγητη απόφαση υπέρ της Αλουμίνιον ΑΕ, εις βάρος της ΔΕΗ.
Με την απόφαση αυτή, υποστηρίζουν, το διαιτητικό δικαστήριο, ζημιώνει την ΔΕΗ με 109 εκ. € για την περίοδο από 01/07/2010 ως 31/09/2013.
Συνέπεια αυτής της απαράδεκτης απόφασης, όπως λένε, είναι η αύξηση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας η οποία θα μετακυλιστεί στους οικιακούς καταναλωτές και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις.
Η απόφαση αυτή τονίζουν αποτελεί σκάνδαλο «διότι η επιτροπή διαιτησίας που όρισε η ΡΑΕ, λειτούργησε ως εκπρόσωπος της Αλουμίνιον ΑΕ, αφού το σκεπτικό της απόφασης θεωρεί ως μόνα αξιόπιστα στοιχεία, είναι αυτά που προσκόμισε η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΑΕ και αγνόησε εντελώς τα εμπεριστατωμένα στοιχεία του κόστους, που παρουσίασε η ΔΕΗ.
Οι δυο τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν πως «η επιτροπή διαιτησίας όχι μόνο δεν έλαβε υπόψη την άρνηση της εν λόγω εταιρείας να καταβάλει τις οφειλές της προς τη ΔΕΗ, ύψους τουλάχιστον 116,4 εκ €, αλλά με την απόφαση-σκάνδαλο που έλαβε, ουσιαστικά  δικαίωσε την ιδιοκτησία της  Αλουμίνιον Α.Ε.  για την ως τώρα απαράδεκτη τακτική της» και ζητούν από τη ΡΑΕ, ν΄αναλάβει τις ευθύνες της. «Δεν αθωώνεται σε καμιά περίπτωση με την σημερινή της ανακοίνωση, με την οποία προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από το σκάνδαλο, λέγοντας ότι αυτή είχε καθορίσει προσωρινή τιμή 46 €/MW, αντί 40,7 που όρισε η διαιτησία».
Οι δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι «η κυβέρνηση, οφείλει να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και «ν΄ ανακαλέσει τη σκανδαλώδη απόφαση αποδίδοντας ευθύνες στη διοίκηση της ΡΑΕ που όρισε την «στημένη» διαιτησία».


 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις