Εκτός Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ η Θεοδώρα Τζάκρη, που υπερψήφισε την πρόταση μομφής



«Το 2016 θα γίνουν εκλογές» επανέλαβε πολλές φορές χθες το βράδυ και μετά τα μεσάνυχτα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος σήκωσε ψηλά τους τόνους στη Βουλή με αφορμή την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης.  Έκανε λόγο για προσχηματική διαμαρτυρία κι υποστήριξε πως η πρόταση μομφής έγινε εν τη  απουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα από τη Βουλή, με  αφορμή το θέμα της ΕΡΤ.
Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι έχει δέκα διαφορετικές γραμμές κι ότι προσπαθεί να διώξει τις επενδύσεις που ο ίδιος προσπαθεί να φέρει στη χώρα. Κατηγόρησε ευθέως το ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό, τόνισε ότι η Βουλή δεν είναι πεζοδρόμιο και το βήμα της δεν είναι ντουντούκα ενώ υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξουν άλλα οριζόντια μέτρα.
Κάλεσε τον κ.Τσίπρα να σταματήσει τους χαρακτηρισμούς τύπου «Μερκελιστές» κι «εγκάθετους των τοκογλύφων», μίλησε για ανοησίες  κι επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν σέβεται τους θεσμούς.
Μίλησε για «τσουνάμι λαϊκισμού», παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα κέρδισε το στοίχημα του πρωτογενούς πλεονάσματος και προέβλεψε ότι το 2014 θα είναι χρονιά ανάκαμψης. Υποστήριξε ότι ενδεχομένως η Ελλάδα θα βγει στο τέλος της ερχόμενης χρονιάς στις αγορές και η φορολογία εφόσον σταθεί στα πόδιά της οικονομία θα μειώνεται.
«Το δύσκολο κομμάτι το περάσαμε. Δεν θα βυθίσουμε την οικονομία σε νέο κύκλο ύφεσης. Η μεγάλη δοκιμασία πλησιάζει προς το τέλος της. Πετύχαμε πολλά θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα…», ανέφερε ο πρωθυπουργός και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι έκανε πρόταση μομφής για να γλιτώσει από τα δικά του αδιέξοδα στο εσωτερικό του κόμματός του και κυρίως από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Λίγο νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι διέλυσε την κοινωνία. «Με βάση το άρθρο 142 του κανονισμού της,  καλούμε τη Βουλή να αποσύρει την εμπιστοσύνη της προς την κυβέρνηση". "Δεν βρίσκουμε λόγια για να περιγράψουμε την τραγωδία που βιώνει ο ελληνικός λαός", δήλωσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας αιτιολογώντας από το βήμα της Βουλής τους λόγους που κατέθεσε πρόταση μομφής  κατά της κυβέρνησης και καλώντας τους βουλευτές να εναρμονιστούν με τη πραγματικότητα στη χώρα και στο λαό, τονίζοντας ότι δε νομιμοποιείται η κυβέρνηση γι΄αυτά που κάνει.
Μίλησε για κοινωνικό ολοκαύτωμα ενώ πανδαιμόνιο δημιουργήθηκε όταν ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι με την πρόταση μομφής ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να λύσει τα εσωκομματικά του προβλήματα.
Γύρω στις 12 παρά 20 η ψηφοφορία ξεκίνησε με πρώτη απώλεια τη Θεοδώρα Τζάκρη υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας στη Βουλή. Το τελευταίο διάστημα η Βορειοελλαδίτισσα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ.Τζάκρη, που έχει χρηματίσει και υφυπουργός Εσωτερικών παλαιότερα είχε αποστασιοποιηθεί από επιλογές του κόμματός της και κατηγόρησε την κυβέρνηση «για πλεόνασμα κοινωνικής αναλγησίας». Μετά την αποστασιοποίησή της η βουλευτής Πέλλας διαγράφτηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Η πρόταση μομφής καταψηφίστηκε από 153 βουλευτές, υπερψηφίστηκε από 124 άτομα ενώ 17 δήλωσαν παρόντες, από τους 294.
Από τη Βουλή έλειπαν οι Μανώλης Γλέζος, Νικήτας Κακλαμάνης (επικαλέστηκαν λόγους υγείας) και ο Μίμης Ανδρουλάκης. Επίσης, έλειπαν  ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής,  Νίκος Μιχαλολιάκος κι οι δυο βουλευτές του κόμματός του που παραμένουν προφυλακιστέοι και δεν τους επιτράπηκε να παραστούν στη διαδικασία.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις