Τέσσερις άσους διαθέτει η Ελλάδα για ανάπτυξη

Ενέργεια, Αγροτική Παραγωγή, Τουρισμός, Κρουαζιέρα. Αυτοί είναι οι τέσσερις  άσοι στο μανίκι της Ελλάδας, οι οποίοι μπορούν,  ν΄ αναπτυχθούν άμεσα, όπως υποστηρίζει  ομάδα μελών του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (AMCHAM EU).

Σε συνέντευξη Τύπου, που διοργανώθηκε χθες το βράδυ λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ η ομάδα μελών της του Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου της ΕΕ, που εδρεύει στις Βρυξέλλες και συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για  ελεύθερο εμπόριο μεταξύ Ευρώπης κι ΗΠΑ υποστηρίζει πως η εξωστρέφεια στην Αγροτική Παραγωγή είναι ένα από τα δυνατά σημεία, που η ελληνική κοινότητα θα πρέπει να στρέψει το ενδιαφέρον της.

Η ομάδα της AMCHAM EU ανέφερε ότι οι συναλλαγές Ε.Ε. – ΗΠΑ ανέρχονται σε δυο δις την ημέρα εξ ου κι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξουν συμφωνίες, παρόλο που κι εδώ υπάρχουν δυσκολίες λόγω διαφορετικής προσέγγισης των κρατών ή κι επειδή οι ΗΠΑ δεν έχουν ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο που αγγίζει απ΄άκρη σ΄ άκρη την Αμερική, διότι η νομοθεσία είναι διαφορετική κατά περιοχές λόγω των Ομοσπονδιών. Παρόλα αυτά επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα μας, όπως είπαν, υπάρχει.

 Η Ελλάδα, ανέφεραν οι ομιλητές, έχει προχωρήσει σε πολύ σημαντικά βήματα, που κανείς δεν θα πίστευε μέχρι πριν δυο-τρία χρόνια, και μάλιστα ενδεχομένως είναι στη μέση της νύχτας ή ίσως και προς το τέλος της ενώ τόνισαν ότι έχει δημιουργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης, που είναι σημαντικό.

Παραδέχτηκαν ότι δεν αρκούν οι τραγικές μειώσεις στους μισθούς, για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα, αφού είναι ιδιαίτερα υψηλό το κόστος ενέργειας, όπως συμβαίνει και σε όλη την Ευρώπη ενώ υπάρχει και γραφειοκρατία, η οποία μπορεί να βελτιωθεί. Μάλιστα, αναφέρθηκαν στην σπουδαιότητα του σχιστολιθικού αερίου, στην παραγωγή ενέργειας στις ΗΠΑ.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις