Ο κ. Φράγκος, απευθυνόμενος προς την Επιτροπή, αναφέρθηκε στη μεγάλη διαφορά της τιμής του μαλακού σιταριού προ του πολέμου στην Ουκρανία συγκριτικά με τις σημερινές τιμές.
Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος «Φραγκούλης», έλαβε προσφάτως την απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι, σχετικά με την ερώτηση που είχε υποβάλει ο ευρωβουλευτής για την αντιμετώπιση της αύξησης της τιμής του ψωμιού.
Ο κ. Φράγκος, απευθυνόμενος προς την Επιτροπή, αναφέρθηκε στη μεγάλη διαφορά της τιμής του μαλακού σιταριού προ του πολέμου στην Ουκρανία συγκριτικά με τις σημερινές τιμές, θίγοντας και το ζήτημα των Ελλήνων αρτοποιών, αφού η εγχώρια καλλιέργεια μαλακού σίτου δεν ενθαρρύνεται και η παρούσα παραγωγή δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της χώρας για το ψωμί της ελληνικής οικογένειας, ειδικά σε διαχειρίσιμα πλαίσια τιμών.
Ερωτώμενος ο κ. Βοϊτσεχόφσκι για τους τρόπους με τους οποίους η Επιτροπή μπορεί να βοηθήσει στην ενθάρρυνση της παραγωγής σιταριού και εναλλακτικών καλλιεργειών για την αποφυγή επιπρόσθετων εισαγωγών, δηλώνει στην κυνική του απάντηση πως η Επιτροπή δεν εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει στοχευμένη δράση για την αύξηση της παραγωγής σιταριού στην Ελλάδα! Ενώ ο αρμόδιος Επίτροπος υπογραμμίζει ότι η παραγωγή μαλακού σίτου στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2022/23 θα ανέλθει ελαφρώς πιο κάτω από τον μέσο όρο της πενταετίας(!), αναλώνεται σε επιχειρήματα με βραχυπρόθεσμο και μεσοπρόθεσμο αντίκτυπο που έχουν ως στόχο να μετριάσουν(;) τις επιπτώσεις της επερχόμενης επισιτιστικής κρίσης.
Ωστόσο, η μακρά βιωσιμότητα και η αυτάρκεια των κρατών-μελών δεν φαίνεται να ανήκει στην ατζέντα της Επιτροπής. Όπως γίνεται σαφές, η Επιτροπή δεν έχει ουδεμία πρόθεση να συνεισφέρει στην ενίσχυση της ελληνικής καλλιέργειας σίτου, ακολουθώντας ακόμα μία φορά τον τυφλό φεντεραλισμό της στο ζήτημα της κοινής γεωργικής πολιτικής, με την εθνική αγροτική ανάπτυξη είναι ήσσονος σημασίας για την Επιτροπή.
Ο Εμμανουήλ Φράγκος θα συνεχίσει να επιμένει με τις παρεμβάσεις του για την ανάταση της ελληνικής εθνικής οικονομίας και εθνικής παραγωγής.
* Επισυνάπτεται η ερώτηση του Έλληνα Ευρωβουλευτή προς την Επιτροπή, καθώς και η απάντηση του αρμόδιου Επιτρόπου, κ. Γιάνους Βοϊτσεχόφσκι