Λ.Αυγενάκης: «Ακόμα να εκδοθεί η διευκρινιστική εγκύκλιος για τους αγρότες»


-«Ακόμα να εκδοθεί η διευκρινιστική εγκύκλιος για τους αγρότες»

-«Πολύ πρόχειρα και χωρίς προετοιμασία αποφάσισε να εξυπηρετείται ολόκληρος ο Νομός Ηρακλείου από μία Δ.Ο.Υ.»


Ηχητικό από το δελτίο ειδήσεων του Ράδιο 984:

http://www.youtube.com/watch?v=-ubGwvS5F5U



«Δεν επιτρέπονται συνεχόμενα λάθη, τα οποία δημιουργούν επιπλέον σύγχυση και ταλαιπωρία σε φορολογουμένους συμπολίτες μας», τόνισε ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο 98,4 και την Αγγέλα Δουλγεράκη, αναφερόμενος στην συγχώνευση των δύο εφοριών του Ηρακλείου, αλλά και την καθυστέρηση στην διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με τα βιβλία εσόδων - εξόδων των αγροτών.

Όπως επεσήμανε ο κ. Λ. Αυγενάκης, «δεν μπορεί να λαμβάνονται αποφάσεις, με προχειρότητα, χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία. Είμαι υπέρμαχος ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού κράτους, που θα λειτουργεί με τις απαραίτητες δομές» υπογραμμίζει ο Βουλευτής της Ν.Δ. «αλλά όλα αυτά πρέπει να προκύπτουν μετά από μελέτη και σχεδιασμό. Δεν μπορεί πρώτα να παίρνουμε αποφάσεις και μετά να επιδιώκουμε να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα που δημιουργήθηκαν από αποσπασματικές ενέργειες.»

«Χαρακτηριστική περίπτωση η συγχώνευση των μέχρι πρότινος δύο εφοριών του Ηρακλείου, με μια απόφαση που ελήφθη με επιπολαιότητα και έχει ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται εκατοντάδες, χιλιάδες πολίτες αλλά και εργαζόμενοι της μίας και μοναδικής ΔΟΥ που καλούνται να εξυπηρετήσουν έναν τεράστιο όγκο πολιτών.» Μάλιστα ο κ. Λ. Αυγενάκης επανέφερε την πρότασή του για δύο εφορίες στον νομό Ηρακλείου «ως την μόνη λύση για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, προκειμένου να υπάρχει και καλύτερη κατανομή του κόσμου.»

Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη, για την καθυστέρηση στην διευκρινιστική εγκύκλιο σχετικά με τα βιβλία εσόδων - εξόδων των αγροτών. «Έχουν ήδη να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη καθημερινότητα η οποία δυσκολεύει από τις αποσπασματικές αποφάσεις. Μετά από 3 εβδομάδες και ακόμη οι αγρότες περιμένουν την διευκρινιστική εγκύκλιο από τον Γενικό Γραμματέα» τονίζει ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ ανάλογη δυσφορία για τον τρόπο άσκησης της οικονομικής διοίκησης, υπάρχει και από άλλους κυβερνητικούς βουλευτές.
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις