Αναφερόμενος στο θέμα του φράγματος στον Ενιπέα ο κυβερνητικός βουλευτής υπογράμμισε ότι «το έργο αυτό θα πρέπει να ακούγεται όλο και περισσότερο γιατί είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή.
«Παρά την οικονομική κρίση, αλλά και τις αλλεπάλληλες κρίσεις που ζήσαμε στον πρωτογενή τομέα, με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, τον “Ιανό”, τους αλλεπάλληλους παγετούς -και όχι παγετώνες(!) κατά τον κ. Τσίπρα- η κυβέρνηση ήταν παρούσα, στηρίζοντας τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους την ώρα της δοκιμασίας». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος στα Φάρσαλα, στο πλαίσιο των επισκέψεών του στις έδρες των επαρχιών του νομού για να συναντήσει, να συζητήσει και να ευχηθεί επ’ ευκαιρία των εορτών στους πολίτες της περιοχής.
Τον Θεσσαλό πολιτικό καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Φαρσάλων της ΝΔ κ. Δημήτρης Γιακοβής, ο οποίος και τον προλόγισε με θερμά λόγια. Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σταχυολογώντας τα μέτρα που ελήφθησαν για την πρωτογενή παραγωγή επεσήμανε ότι «ο ΕΛΓΑ αν και είναι ένας οργανισμός που συντηρείται από τις ασφαλιστικές εισφορές των παραγωγών πού φτάνουν τα 160 εκατομμύρια ευρώ, πέρυσι έδωσε στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ως αποζημιώσεις περισσότερα από 340 εκατομμύρια ευρώ. Εάν το κράτος δεν συνεισέφερε μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, εάν δεν ενίσχυε τα ταμεία του ΕΛΓΑ αυτές οι αποζημιώσεις δεν θα μπορούσαν να δοθούν. Και αυτό το έκανε λόγω των δυνατοτήτων της πραγματικής οικονομίας με σύννομες διαδικασίες, αφού τα 10 προηγούμενα χρόνια το κράτος δεν κατέβαλε στον οργανισμό ασφαλίσεων το αναλογούν ποσό, περί τα 35 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Επίσης, όσοι αγρότες είστε μέλη σε συνεργατικά σχήματα, Συνεταιρισμούς και Οργανώσεις Παραγωγών γνωρίζετε ότι μειώθηκαν κατά 50% οι φορολογικοί συντελεστές για εσάς. Επιπλέον, έγινε ένα πρώτο βήμα με την επάνοδο του αγροτικού πετρελαίου το οποίο είχε καταργηθεί από την προηγούμενη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζω ότι δεν είναι στο ύψος που θα θέλαμε όλοι, είναι τα μισά από όσα δίνονταν όταν υπηρετούσα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αλλά είναι ένα θετικό βήμα και πιστεύω ότι σίγουρα θα έχει συνέχεια και το ερχόμενο διάστημα, θα αυξηθεί ο προϋπολογισμός για το αγροτικό πετρέλαιο. Ακόμη, για τους κτηνοτρόφους υπάρχουν ενισχύσεις για τις ζωοτροφές, οι τιμές των οποίων εκτινάχτηκαν λόγω εξωγενών κρίσεων και εξαιτίας του πολέμου, ενώ δόθηκαν ενισχύσεις και για τα λιπάσματα. Δεν καλύπτουν βεβαίως το μέγεθος της οικονομικής ζημιάς, αλλά γίνονται λελογισμένα βήματα από την πολιτεία, προκειμένου η χώρα να μην οδηγηθεί και πάλι σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό, γιατί αυτό θα είναι μοιραίο για την πορεία του τόπου. Δεν πρέπει να ξανακατρακυλήσουμε σε εποπτείες, σε μνημόνια και επιτηρήσεις».
Αναπτυξιακές προοπτικές για τα Φάρσαλα
Αναφερόμενος στο θέμα του φράγματος στον Ενιπέα ο κυβερνητικός βουλευτής υπογράμμισε ότι «το έργο αυτό θα πρέπει να ακούγεται όλο και περισσότερο γιατί είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή. Πέραν της δικής μου συμβολής, μετά την συνάντησή μου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη την 1η Φεβρουαρίου του 2021, είναι ένα έργο που γίνεται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και με προσωπική εμπλοκή του ίδιου του πρωθυπουργού. Το έργο θα λειτουργήσει τριπλά για την περιοχή μας, δημιουργώντας μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές. Θα λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης της πόλεως των Φαρσάλων και δεκάδων οικισμών, θα αρδεύσει τον φαρσαλινό κάμπο και όχι μόνο και βεβαίως, θα λειτουργήσει και ως αντιπλημμυρικό. Αν σκεφτείτε ότι ξοδέψαμε πάνω από 100 εκατομμύρια για αποζημιώσεις και έργα μετά τον Ιανό συνειδητοποιεί κάνεις την αξία του έργου που θα ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Θα πραγματοποιηθεί με ΣΔΙΤ, με σύμπραξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, κάτι που εγγυάται ότι θα τελειώσει στα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, στα τέσσερα χρόνια και ότι για τα επόμενα είκοσι έξι χρόνια θα υπάρχει διαχείριση του έργου από ιδιώτη, που σημαίνει ότι το έργο θα είναι λειτουργικό. Επικοινώνησα πριν λίγο με τον φίλο υφυπουργό Υποδομών, τον Γιώργο Καραγιάννη -που ήταν ο αρμόδιος Γ.Γ. του υπουργείου όταν του έδωσε εντολή ο πρωθυπουργός για την υλοποίησή του έργου μπροστά μου- ο οποίος με ενημέρωσε ότι έχουν κατατεθεί τέσσερις δεσμευτικές προσφορές. Ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία και θα κατοχυρωθεί σε έναν από τους τέσσερις μνηστήρες, που θα δώσει την πιο συμφέρουσα προσφορά, ώστε το έργο να πραγματοποιηθεί μέσα στα χρονικά περιθώρια που προβλέπει η σύμβαση. Συνεπώς, μετά τις διαδικασίες δημοπράτησης αναμένουμε την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου, και είμαι υπερήφανος γιατί έχει και το δικό μου αποτύπωμα».